Connect with us
Publicitate

EDITORIAL

EDITORIAL: Posibil candidat serios, pentru cel mai mare boss! Damian, o tânără speranță sau o mare aroganță?

Publicat

ovidiu Azi noapte, Gheorghe trebuie să-l fi visat pe Gheorghe. Mai bine zis, Mircea Gheorghe Hava l-a visat probabil pe Gheorghe Damian, după ce a auzit public ceea ce știa mai demult: că primarul de la Ciugud n-ar zice ”nu” unei candidaturi la Alba Iulia. ”Zvonuri, cine să aibă curajul, îndrăzneala, tupeul… să candideze pe bune împotriva dumneavoastră? Mai bine visați-l și dumneavoastră pe Trifu, mai bine tot un Mircea, decât tot un Gheorghe”, l-au liniștit apropiații.

Ideea unei candidaturi surprinzătoare la Primăria Alba Iulia dă senzația că, pentru prima oară, Hava ar putea avea un contracandidat credibil, nu doar carne de tun oferită din obligație de partidele așa zis ”de opoziție”. La ce candidați au emanat celelalte partide, la ce campanii superficiale au pus în practică, la modul incorect în care și-au jucat uneori propriii candidați (prin înțelegeri antedatate conform pricipiului că ”dacă oricum pierdem, măcar să obținem înainte ceva”), Mircea Hava nu doar că părea, ci chiar era singura variantă rezonabilă pentru oraș. În plus, nu-i pot fi negate o serie de realizări remarcabile, mai ales prin comparație cu alte orașe din țară.

În ultimii ani însă, acesta s-a tot rodat până s-a erodat într-un hățiș de învârteli locale și călare pe un hedonism administrativ rafinat. Nici așa, rănit și plictisit, Mircea Hava nu a putut fi învins de construcțiile politice neputincioase ale PSD și ale altor partide. Puțină lume știe că, la un moment dat, chiar elita bănoasă a orașului și-a plasat cipurile pe un alt candidat. ”Vă rog să pardonați, coane Mircică!” s-au întors purtătorii de arginți la realitate, după campanie.

Pe de altă parte, deși e un om cu realizări destul de multe la el acasă și cu o imagine foarte bună, primarul din Ciugud are propriile lui probleme în a stabili un raport de egalitate cu stăpânul de acum al primăriei din Alba Iulia. În primul rând, nu-l prea recomandă ”familia” politică, o problemă pe care a rezolvat-o parțial președintele PSD Ioan Dîrzu printr-o excludere a acestuia din partid, pe sistemul ”noaptea, ca hoții”. În al doilea rând, nu a dovedit că are suficientă anvergură politică, dacă ținem seamă cât de ușor i-a fost lui Dîrzu să-l execute în partid, unde toată lumea credea că ”e tare”. Nici un coleg de social-democrație teoretică n-a avut destul curaj ca să îl apere public. În al treilea rând, e ”un primar de la țară”, nu că la Alba Iulia ați putea merge în weekend la teatru sau la filarmonică, dacă ați dori.

Dincolo de asta, poate că și discuția e timpurie, având în vedere că mai sunt încă trei ani până la următoarele alegeri; poate Mircea Hava se hotărăște să nu mai candideze (era o glumă pe care o gustăm de fiecare dată); poate Damian va fi împins de Dîrzu în PNL; poate, pe sistemul patentat până acum, din partea PSD va candida Zdrânc sau Trifu… sau, mai puțin probabil, poate-un tigru tânăr o s-apară, din pădurea tutelară.

Recentele postări amuzante ale acestuia de pe Facebook, care spun că Alba Iulia ”se dezvoltă mai tare ca Clujul și Bucureștiul” (deci evident, mai tare și decât Ciugudul) provin tot din somnul administrativ al primarului, punctat din când în când cu mici spaime nocturne pe nume ”Gheorghe”. ”Indiferent de calcule, Alba Iulia crește. Ultimele cifre vorbesc de peste 70.000 de locuitori” a pus Hava o paranteză realității, pe Facebook. Doar că, dacă Ciugudul are spor de populație măsurabil, Alba Iulia se dezvoltă doar pe siteul Antenei 3, de unde a luat primarul știrea.

Vezi și SONDAJ: Ipoteza surprinzătoare pentru următoarele alegeri. Gheorghe Damian ar putea fi contracandidatul lui Mircea Hava la Primăria Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. MarianFilip

    joi, 23.03.2017 at 08:18

    sa candideze la primarie domnul care aduna cererile acelea 30. eu il votez.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax