Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Tineri concurenţi, pe scena Festivalului Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”, la Alba Iulia. SÂMBĂTĂ, Gala Laureaţilor

Publicat

21640690_1249891238490733_96041177_o A XVII-a ediţie a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur” a continuat, vineri seara, la Alba Iulia, cu tineri artişti care au concurat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Anul acesta, pentru premiile din concurs sunt înscrişi 36 de tineri solişti vocali şi instrumentişti din ţară. Prima serie de artişti a evoluat în prima seară de concurs, joi. Sâmbătă, va fi Gala Laureaţilor.

Citește și FOTO: Preselecția pentru Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” 2017. LISTA celor 36 de concurenți selectați

În fiecare seară din cadrul Festivalului, sunt şi recitaluri ale unor artişti consacraţi.

21764397_1249891348490722_390799634_o Concursul se derulează pe două secțiuni: soliști vocali și soliști instrumentiști. Repertoriul concurenților pune în valoare specificul zonei etnofolclorice pe care o reprezintă, iar interpretarea cântecelor alese dezvăluie publicului noi talente.

După ora 21.00, pe scena Festivalului vor urca artişti îndrăgiţi ai folclorului românesc: Nineta Popa, Ionuț Fulea, Sergiu Cipariu, Gelu Voicu, Ioana Maria Ardelean, Leontina Fărcaș și grupul vocal „Muguri de Tezaur”, Ansamblul Jidvei, soliști ai Ansamblului „Augustin Bena”, laureați ai festivalului „Strugurele de Aur” și tineri interpreți de folclor.

Sâmbătă, de la ora 17.30, la Alba Iulia va fi Gala Laureaților. În deschidere va cânta Larisa Bozbici, care a câştigat Marele Premiu al Festivalului „Strugurele de Aur” ediția 2016. De la ora 19.30, vor fi recitaluri ale artiştilor: Zinaida Bolboceanu, Nicolae Mureșan, Nicolae Mureșan jr., Dumitru Zamfira, Sirma Granzulea, Reta Rus, Sebastian Stan şi Orchestra de muzică populară a C.N.M.N.R. – Novi Sad, Serbia.

Duminică, pe scena Pieței Centrale din localitatea Jidvei, vor evolua în concurs soliști vocali și instrumentiști, precum și artiști îndrăgiți ai folclorului românesc, în secțiunea de recitaluri.

Vezi integral 14-17 septembrie: Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur”, ediția a XVII-a, la Alba Iulia și Jidvei. PROGRAMUL evenimentului

Concursul este transmis în direct la TVR3 și la Radio România Cluj, iar recitalurile sunt înregistrate și transmise ulterior în cadrul emisiunii de televiziune „Tezaur Folcloric” de la TVR1.

Vezi FOTO-VIDEO: A început XVII-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”. Patru zile de spectacol autentic românesc, la Alba Iulia și Jidvei

An de an, Festivalul – Inițiat și susținut de compania Jidvei în urmă cu peste un deceniu și jumătate – a crescut atât prin prisma valorii interpreților prezenți în recital și a concurenților care au evoluat în concurs, cât și datorită preocupării și eforturilor constante ale organizatorilor de a inova și de a ridica standardele de exigență.

Mai jos, imagini de joi seara şi vineri seara, din cadrul concursului de la Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur” 2017.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax