Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Activitatea comercială din Alba, mai slabă faţă de cea a judeţelor învecinate

Publicat

În judeţul Alba sunt înregistraţi 15.949 de comercianţi activi, ceea ce înseamnă 1,8% din totalul pe ţară. Din aceştia, 6.754 sunt PFA, iar 9.195 sunt persoane juridice. Comparativ cu alte judeţe, nu suntem în cea mai dezastruoasă situaţie, însă ne situăm la polul scăzut în ceea ce priveşte activitatea comercială.

Cei mai mulţi comercianţi activi se află în municipiul Bucureşti (19,4% din totalul pe ţară), urmat de judeţele Cluj (4,5%), Timiş (4,1%), Constanţa (3,9%), Prahova (3,4%), Bihor (3,4%), Braşov (3,1%), conform datelor comunicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.
Faţă de judeţele învecinate, Alba are cei mai puţini comercianţi activi. Mureşul are 2,4% comercianţi activi, Sibiul 2,0%, Hunedoara 1,9%.
Deocamdată, nu putem vorbi despre o redresare economică, ci putem vorbi mai degrabă despre o încetinire a evoluţiei negative. Vestea bună este că în Alba s-a redus numărul firmelor suspendate în prima lună a acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 106, la 58 de suspendări, reprezentând o scădere de 45%. Nu acelaşi lucru putem spune şi despre radierile voluntare: de la 78 de radieri voluntare, câte au fost în ianuarie 2010, în prima lună a noului an s-au înregistrat 93 de radieri. Iar, în privinţa dizolvărilor voluntare, acestea s-au redus, în ianuarie 2011, cu 81%, comparativ cu prima lună a anului trecut.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax