Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 150.000 lei de la bugetul local pentru activități culturale în 2013: Vezi cum vor fi împărțiți banii și ce evenimente au primit sprijin financiar

Publicat

Activitățile culturale din Alba Iulia vor fi sprijinite în 2013 cu aproape 150.000 lei de la bugetul local. Acesta este obiectul unui proiect de hotărâre ce se va afla marți pe masa consilierilor locali pentru aprobare, în ședința ordinară. Printre beneficiari se găsesc revistele „Discobolul” și „Dacoromania”, Arhiepiscopia Ortodoxă, Asociația RYMA și alții.

Iată cum vor fi împărțiți banii:

– Revista de cultură „Discobolul”, care apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România, cu o constanță de peste 20 de ani pe piața revistelor culturale din România va primi 20.000 lei

– Revista „Dacoromania”, apreciată de specialiști atât în țară cât și în străinătate ca o publicație de valoare cu caracter cultural-istoric, cu o prezență de peste 12 ani pe piața publicațiilor de specialitate, va primi suma de 20.000 lei (jumătate din suma solicitată).

– Societatea cultural-patriotică „Avram Iancu” din România – Filiala Alba Iulia va primi 4.000 lei pentru organizarea de evenimente în 2013: 228 de ani de la martiriul lui Horea, Cloșca și Crișan, împlinirea a 165 de ani de la Adunarea Națională de pe Câmpia Libertății de la Blaj, tiprirea numărului 56 al ziarului „Iancule Mare”, simpozioane, depuneri de coroane etc.

– Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia va primi până la 36.500 lei (jumătate din suma solicitată) pentru lucrări de reparații curente și remochetarea catedralei cu ocazia sărbătorilor de Paști.

– Fundația Comunitară Alba va primi până la 15.000 lei pentru susținerea programului YouthBank, ce încurajează implicarea tinerilor în viața comunității.

– Școala gimnazială „Avram Iancu” va primi 2.500 lei (un sfert din suma solicitată) pentru organizarea Festivalului Național de Tradiții și Obiceiuri Populare „La Poarta Apusenilor” ediția a V-a, ce va avea loc în 10 mai.

– Biserica Maieri I din Alba Iulia va primi retroactiv până la 2.500 lei pentru aniversarea a 25 de ani a Corului de Copii „Theotokos” în 2012, întrucât suma nu a fost alocată anul trecut.

– Asociația RYMA a solicitat 1.800 lei pentru organizarea ediției a VI-a a Festivalului de Film de Foarte Scurt Metraj „Tres Courts”, între 26 și 28 aprilie 2013.

– Asociația RYMA a solicitat 24.367 lei pentru organizarea festivalului „Play for May”, ediția a V-a, cu peste 60 de artiști din România, Australia, Ungaria, Marea Britanie, Germania.

– Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va primi retroactiv până la 5.000 lei pentru organizarea Conferinței Internaționale SIITME 2012, din data de 25-28 octombrie.

– Clubul Sportiv Universitar – Clubul Municipal de Șah Alba Iulia va primi 6.000 lei pentru premiile obținute la Campionatul Național de Șah Juniori de la Călimănești-Căciulata, din 1-12 aprilie.

– Casa de Cultură a Sindicatelor a solicitat suma de 7.000 lei pentru organizarea Festivalului-Concurs de Muzică Ușoară „Vocile Cetății”, ediția a II-a, în 11-12 mai.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pingback: Consilierii locali din Alba Iulia convocați din nou în ședință extraordinară. Au supus la vot 26 de proiecte de hotărâre | Alba24

  2. Ion

    joi, 02.05.2013 at 20:59

    S-a reactualizat Cantarea Romaniei…???!!!! Aceste evenimente ,,culturale” sunt bani risipiti..pentru cei care au….si mai vor…!!!! Vin la chef de chef….in ardeal se traieste bine…..! Sunt aceiasi invitati….de cand lumea….adica …unde se mai da ceva….Sunt ,,invitati” care toata viata au trait ca niste capuse….nu se pot dezice de acest comportament…Domnilor Consilieri mai putin bani pentru aceste evenimente. Mi-as permite sa vin cu o propunere: Cine doreste sa organizeze asemenea evenimente sa le faca VOLUNTAR….???!!!!Orice asociatie…sa se dezvolte singura nu din banii contribuabilului…???Aceste fonduri sa se orienteze spre cei care cu adevarat au nevoie…! Toti acesti DOMNI….au salarii…pensii…diurne….contracte de colaborare….cazare…masa…..etc DOAMNE!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax