Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bloggerii, despre Parcul Custozza: Makavelis.com – „Parcul Ciorilor”

Publicat

Miroase a politică…

E vorba despre un parc. Mic, urât, plin de ciori (vezi titlu), loc unde stau toţi hipsterii, emokizii şi cântecacii la chitară, în timp ce o ard, plini de spirit creativ. Marele scandal s-a iscat în momentul când primăria şi autorităţile locale au decis să transforme acest parc într-o piaţetă medievală, ceva care vrea să semene cu Piaţa Mare din Sibiu.

Un loc de toată jena, ce reprezintă, totuşi, un spaţiu verde vs o piaţetă medievală cu piatră scumpă, copaci mai mici şi o fântână arteziană. Ce alege albaiulianul? Încă nu se ştie, însă contestatarii se bat cu pumnul în piept că au strâns 1500 de semnături la o petitie online. Pentru cei care nu ştiu dacă se merită să ia în seamă o petiţie online, vă garantează Maka că până mâine seară adun 300 de semnături prin care cer ca delfinul să fie trecut la Specii de păsări din Siberia. Petiţia online, de orice fel, e un soi de hârtie igienică cu care te ştergi la c.., chiar dacă n-ai făcut vreo depunere, însă faci chestia asta ca să poţi spune că şi tu ai folosit genul ăla de hârtie. Deci valorează fix cât o cioară. Şi staţi, că avem şi un event pe Facebook, deci treaba e chiar serioasă. Oraşul ăsta începe să devină cu adevărat hazliu. Io chiar nu mă mai mut.

Mi s-a sugerat să mă implic şi eu, să trag de oameni, ca să meargă să se lege de copaci, că-s de 130 de ani şi e păcat să nu-i vedem cum cad peste ciudaţii ce îşi riscă vieţile stând prin parcul Custozza. Cică lumea trebuie să ştie că primarul strică spaţiul verde, însă nimeni nu spune că n-a mai stat de ani de zile pe vreuna dintre băncile parcului. De ce? Că e plin de ciori şi de excrementele lor, că în afară de nişte copaci ce au făcut câteva pagube materiale la ultimele furtuni, în afară de nişte alei înguste, toate denivelate din cauza rădăcinilor bătrânilor copaci… nu ai ce să faci/vezi în parcul ăla. Nu poţi să te relaxezi, strângând din b…, că poate se scapă o cioară pe tine. Aveam vreo 17 ani când am stat ultima oară pe acolo şi ţin minte că mă chinuiam să desfac un sutien.

Ba, dacă tot mi s-a cerut, io mă implic. Aşadar, toţi hipsterii să-şi ia chitările cu ei, o pungă de gunoi şi niste prelandez, sticla de Tanita şi să meargă să se lege de copaci. Că vreau să scăpăm de voi, la pachet. Spaţiul verde? Da, se cam duce pe surlă, însă prefer de 100 de ori o chestie cu mai puţini copaci, modernă, frumoasă, atractivă pentru turişti şi o oază de linişte, decât un loc plin de ciori, de copaci deja periculoşi pentru o mamă şi al său copil, un loc pe care îl evit de câţiva ani, pentru că a devenit sinistru.

P.S. Primaria are o problemă de comunicare – cred că doar 1 din 5 albaiulieni ştiu că în locul copacilor vechi tăiaţi vor fi puşi alţii. De nu lucram în presă, habar nu aveam de chestia asta şi credeam că vor umple numai cu betoane prăfuite.

Makavelis.com

NR. Makavelis este unul dintre  cei mai activi blogeri din Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

34 Comentarii

34 Comentarii

  1. valea....vale

    luni, 07.03.2011 at 17:52

    Dupa cum scrii……dupa cum gindesti…..mi se pare ca inca te mai chinui sa deschizi sutienul ala:)

    • Cristina

      luni, 07.03.2011 at 23:00

      Genial raspuns!

  2. Diavolo

    luni, 07.03.2011 at 17:59

    Domle am auzit ca esti un blogger respectabil, dar cu ce-am vazut in articolul asta nu ma faci curios sa citesc mai multe .

    • admin

      luni, 07.03.2011 at 19:15

      @Diavolo. Esti rau… este opinia unui tanar care scrie asa cum simte… Nu este politician ca sa foloseasca cuvinte sofisticate, cu dublu inteles sa cum probabil ne-am obisnuit pe siteurile de stiri. Intr-o asemenea chestiune, la fel ca oricine, la fel ca si tine, are dreptul sa-si spuna parerea, in felul sau , original.

      • Diavolo

        luni, 07.03.2011 at 23:32

        Daca tinerelul tau isi formuleaza opinia in spatiul cibernetic, am dreptul s-o comentez. Daca nu suporta comentariile , sa nu mai scrie…Daca tot este sponsorizat sa-si scrie „opiniile” macar sa-si ia o camera, sa nu mai desfaca sutiene in parc. Mucosu vrea sa scape de hipsteri. Poate eu vreau sa scap de pareri de imbuibat mic supraevaluat de cei ce se vor in gasca „cool” al arogantului asta. cu pretentii. Asta blogger de valoare? Pana-s io popa. Si clar nu-s .

      • Diavolo

        luni, 07.03.2011 at 23:34

        Ah, am uitat si super prost informat 😉

  3. ion

    luni, 07.03.2011 at 20:33

    blogerii astia din alba fac mai multa politica decat politicienii.

  4. alba-ca-zapada

    luni, 07.03.2011 at 21:26

    buna seara,
    in vecinatatea muzeului, acest parc isi justifica existenta. in vecinatatea istoriei, aceste interese meschine de moment ar trebui sa dispara. pacat insa ca in orasul de ha(l)va, chiar si bloggerii accepta bomboanele otravite. oamenii au nevoie de istorie, de bogatia unei traditii. as vrea sa fiu parte din acest oras si cred ca oamenii vor castiga si parcul va ramane asa cum este in prezent.
    pare incredibil, dar oamenii intotdeauna isi dau seama cand sunt mintiti. iar acest text, imi pare rau, nu este convingator.

  5. Anca

    luni, 07.03.2011 at 22:14

    As vrea sa stiu cate dintre persoanele care semneaza „petitiile” au fost acum 2 zile in parc?sau acum 2 luni?..cand era zapada,si ti-era urat sa mergi acolo?..asta-vara cand vroiai sa stai jos si te trezeai cu sute de ciori care nu te lasau nici sa te intelegi cu persoana de langa?!..dar noi nu, vrem clar sa ne punem cu capu’ in sus in fata autoritatilor,si vai doamne acum ne luam si de bloggeri ,or fi ei de vina ca romanasul nu pricepe ca intr-un loc „putin oribil” poate fi ceva nou..
    De acord nu vrem pavaje,nu vrem pietre,nu vrem granit..VREM CIORI?..sa zicem..sa zicem ca vrem ceea ce e mai usor,sa lasam un loc vizitat doar de anumite persoane,si sa dam cu banu’..Ala bala..

    • malina

      luni, 07.03.2011 at 23:08

      „loc putin oribil”… oare de ce este asa? din cauza ciorilor? din cauza aleilor stricate? da, dar toate astea de unde deriva? din faptul ca a fost complet neglijat! in jurul lui se afla Muzeul Unirii si Universitatea, centre de cultura renumite! parcul asta se afla in inima cetatii, iar edilii locali l-au ignorat complet atata timp… ca acum sa vina sa ne spuna ca e inutil…

    • Diavolo

      luni, 07.03.2011 at 23:19

      Si daca se face piateta sigur ma duc sa stau cu capu-n soare la umbra arbustilor. Sa stii ca da. Si turistii de-abia asteapta . ceea ce nu pricepi tu este ca siturile alea arheologice nu se pot reface si nici copacii mi cresc de azi pe maine…

  6. profe

    luni, 07.03.2011 at 22:29

    Care e culoare dumitale preferata, tinere??? Cumva portocaliu??? Dupa cum te exprimi putem intui raspunsul. Se vede clar ca ai lipsit de la orele de educatie moral-civica, ce sa mai zic de istorie…

    • tempera

      marți, 08.03.2011 at 01:24

      Dar culoarea ta care este??? Cumva galbenul??? Dupa cum te exprimi, noi stim sigur raspunsul. Daca nu este de aceeasi parere cu tine automat il colorezi! Tu si alti incolori. Este parerea unui tanar care locuieste si iubeste orasul asta, il iubeste in alt mod decat il iubesti tu, vede altfel o actiune care pentru tine este o problema pentru el nu, se bucura de lucruri care pe tine te lasa rece si il supara ceva ce tie nu-ti trezeste nici un sentiment. E asa de greu sa accepti ca nu suntem toti la fel? Ca nu avem aceleasi viziuni? Ca asa cum unii huiduie, ceilalti apaluda? Cat poti sa fi de indoctrinat sa pui etichete portocalii cuiva doar pentru ca nu este de acord cu tine galbenule?!

      • ala bala portocala

        marți, 08.03.2011 at 12:43

        Tempera,…nu galbenul este problema, ci portocaliul.Culoarea asta pute:(

        • admin

          marți, 08.03.2011 at 12:57

          Va rog sa mutati din discutie culorile politice. Orice asociere politica dauneza si de o parte si de cealalta. O sa ajungem sa ne fie frica sa ne spunem o parere pentru ca automat suntem etichetati. Chiar si cei care au legatura cu politica ar fi bine sa scoata, din creierul lor, altceva decat „esti cu aia sau cu aialalti”. Veniti fratilor cu argumente, veniti cu idei, veniti cu opinii adevarate. Nu va ascundeti in spatele culorilor galben, rosu sau portocaliu….

  7. malina

    luni, 07.03.2011 at 22:59

    poate daca ar fi intretinut cum trebuie, de catre alesii locali, nu ar mai fi excremente de ciori pe banci, si nu ar mai fi nevoie de o distrugere a acestuia… pe de alta parte, se vede ca stai toata ziua in fata calculatorului pentru ca habar nu ai cati studenti sunt primavara si vara in parcul ala… sau ce atmosfera placuta este in zilele toride… iti sugerez sa mai frecventezi parcurile albaiuliene si sa te documentezi mai bine inainte sa scri un asemenea articol….

  8. Makavelis

    marți, 08.03.2011 at 00:44

    da, orice tanar care nu e de acord cu voi sigur e cu dusmanul. si e colorat din punct de vedere politic. da, da! pe rug cu el!

    • admin

      marți, 08.03.2011 at 01:31

      @Makavelis, vezi ce greu este sa te ti la mijloc in lumea reala? Aici, daca iti zici o parere esti acuzat ca esti cu partea cealalta… Una este sa zburzi pe bloguri, cu propriile tale ganduri si alta este sa calci in mlastina politicii, chiar daca suntem la 360 km de Bucuresti. Asta este pacatul oraselor de provincie, neexistand societate civila, reactiile la tot ce se intampla in comunitate le au doar politicienii. Direct sau prin interpusi mai mult sau mai putin interesati. De aceea, la un moment dat totul incepe sa puta. Si daca nu esti pregatit sa faci pasul inapoi risti sa ti se imbibe mirosul in haine.

      • diavolo

        marți, 08.03.2011 at 21:06

        Nu-i cauta scuze prietenului tau in teoria despre societatea civila din orasele mici. Exista societatea civila in Alba, exista oameni care tin piept in linia intai in parc, in institutii publice. Nu mai caina tu agonia societatii civile din Alba? Stii ce nu exista in Alba? Dezvoltarea economica independenta de institutiile statului- undeva unde un cetatean care isi spune parerea in mod democratic sa nu poata fi atins de mana lunga a celor care vor sa se razbune. Asta lipseste. Oamenilor le e frica sa-si piarda slujbele ,sa-si piarda contractele.
        Intr-o tara cu societate civila, prietenul tanar, fudul si fara minte ar fi suportat deja consecintele afirmatiilor lui de genul hipsterii sa moara. Asa ca sa se bucure ca nu exista si poate sa-i fete mintea orice in spatiul public fara nici o consecinta. Ca sa nu vorbesc de tonul arogant al articolului- arondat in ziua de azi in Romanela unui anumit tip de politician.
        Dupa cum i se rupe de toate, il banuiesc ca e un hipster at heart, asa ca ii propun sa-l legam pe el primul de copac.
        Asa ca nu mai scanci pozand in tinerelul cu opinii libere, ca am trecut si eu de faza asta, o recunosc, nu poti sa duci pe toata lumea de nas cu discursul tau ca pe duduile de liceu care-ti dau follow pe twitter. Primul semn ca tinerelul e un intepat rasfatat e ca a dezactivat comentariile pe blogul lui a celor pe care nu-i crede demni sa-l comenteze.
        Zi drept, camera ti-au dat-o la hotelul medieval, asa-i ?

        • admin

          marți, 08.03.2011 at 21:52

          @Diavolo.Arata-mi si mie societatea civila din Alba ca o mananc fripta. Care societate civila? Pana si Alburnus Maior, daca nu este vorba de Rosia Montana tace chitic, pentriu ca , cu toata alura lor de organizatie verde, nu au interes cand este vorba de un biet parc. Ala nu e verde probabil pentru ei….si pentru ala nu au finantare…Asa ca ca la Alba nu se poate vorbi de asta… In fine , asta este cu societatea civila…n-o cunosc, n-am vazut-o, n-am simtit-o. Si traiesc de ceva ani aici… Aaaaa.. imi aduc aminte de o organizatie care tipa ca la Sebes, Kronospan ne da in fiecare zi o ratie regulata de formaldehida( un produs un pic cancerigen) dar , saracul om-organizatie a tipat un timp, au venit alegerile si a tacut. N-am inteles chestia cu Hotelul medieval…. in general cei care scriu aici sunt albaiulieni…n-au de ce sa doarma prin vecini, e prea rece atmosfera pe acolo…

    • Murphy

      marți, 08.03.2011 at 08:03

      pentru cine vrea sa distruga un parc, rugul e un sfarsit prea bland.

  9. Paparazzi

    marți, 08.03.2011 at 01:22

    oameni buni nu mai are rost sa tot comentati aici, va pierdeti timpul si pe stimabilii blogeri bungust makavelis si marius ii doare la patina de agitatia voastra. fac pariu ca acum stau toti trei si rad bine de noi cum ne tot agitam prin comentariile astea.

    nota bene! ca fapt divers in seara zilei de 7 martie iam vazut pe cei trei mai sus amintiti intrand insotiti de un al patrulea blogar intr-un local din Alba Iulia. cine credeti ca ia insotit la iesirea din local dupa 4 ore, undeva pe la miezul noptii? nu va spun, dar sa zicem ca am niste poze chiar daca nu-s de foarte buna calitate din care putem sa tragem o concluzie in ce culoare se imbraca ei.

    • admin

      marți, 08.03.2011 at 01:42

      @Pparazzi, nu mai fa pe misteriosul. Arunci informatii, care nu sunt ponturi. Secretul tau este ca secretul lui Polichinele. Te faci ca spui ceva ce stie toata lumea si s-a scris pe toate blogurile. Sau macar incearca sa le clarifici aici…

    • tempera

      marți, 08.03.2011 at 03:03

      Eu zic sa nu mai stam de vorba cu nimeni care prefera o alta culoare decat noi. Asa evitam discutiile despre imbracamintea noastra. Nici sa nu ne mai salutam, 7 ani de acasa….ce desuet! Nimic! Sa umblam pe trotuare diferite, as propune stanga pe stanga si dreapta pe dreapta, dar cred ca am fi tare dezorientati si ne-am amesteca din nou…oricum dar sa nu avem contact cu ceilalti. Si sa nu toleram apoliticii! Si activitatile care nu au legatura cu politica! Paparazzi, daca blogarii se legau in parc cu lantul, erai convins ca au culoarea ta politica?

  10. jorjh

    marți, 08.03.2011 at 01:55

    eu is mai curios cine era al patrulea blogar cu ei

  11. Paparazzi

    marți, 08.03.2011 at 02:30

    al patyrulea blogger era George care are blogul https://nu-pe-mine.blogspot.com

  12. jorjh

    marți, 08.03.2011 at 10:10

    il citesc pe ala, ii penibil, frumsel de felul lui, dar penibil.. el in ce culoare era imbracat?

  13. HH

    marți, 08.03.2011 at 11:08

    Nu crezi ca este prea mult sa spui ca acea zona este doar a betivilor si copiilor tampiti. Cred ca esti cam infantil, este o zona minunata, pot fi plantati arbori tineri, toaletati cei mai batrani si pastrat aspectul actual si atmosfera de acum.

  14. Sorin

    marți, 08.03.2011 at 11:19

    M-am saturat de scuza cu ciorile. nu se poate scapa altfel de ciori? Si pe spitalul judetean e plin de ciori. Hai sa demolam spitalul ca sa scapam de ciori!

    • Dan Agrisan

      marți, 08.03.2011 at 15:04

      @Sorin. Si mie mi se pare penibila chestia cu ciorile: hai sa taiem copacii din pricina lor! Nu putem fi chiar atat de cretini …

  15. ancu

    marți, 08.03.2011 at 16:21

    corect HH;
    cine crede ca prin „disparitia” copacilor dispar si ciorile se insala…ele doar isi muta cuibul in alt loc unde sunt alte populatii de ciori, inmultindu-se in continuare, ceea ce va duce la „oribilizarea” urmatorului loc…exact cum s-a intamplat si prin taierea copacilor din parcul din fata catedralei: s-au taiat copacii „vechi” si inalti, ciorile s-au mutat in parcul Custozza, de unde si denumirea de Parcul Ciorilor 😉

    • admin

      marți, 08.03.2011 at 16:37

      haha… tare @ancu.. hai sa vedem care va fi urmatorul parc al ciorilor…

  16. Thinker

    miercuri, 09.03.2011 at 19:28

    Sunt 2 categorii de oameni in grupuletul protestatarilor activi :cei subiectivi (hipsterii cum scrie si in articol ) care au amintiri legate de parcul asta gen prima betie cantecele la chitara in cerculet ca sa se uite lumea urat la ei, cate 10 plasticate pe seara, pungile etc.care de altfel nu dau 2 bani pe ecologie si pe copaci,doar fac urat ca le distrug locul de intalnire . Mai sunt si oportunistii politici(in cazul de fata PNL ) care de asemenea nu au nicun fel de legatura cu ecologia,mai mult decat atat, ii doare in 14 de copaci si zone verzi, da au ocazia sa faca si ei nist emiscari populiste si sa ponegreasca puterea.
    Personal si pe mn ma doare in 14 daca taie copacii 🙂 dar piateta medievala ?!?! de ce medievala???Cetatea dateaza din sec 18 cand se terminase de foarte mult timp evul mediu ,iar daca e vorba de castrul roman ar trebui una stil antic nu ? Just sayin’

  17. kretzu

    joi, 10.03.2011 at 07:42

    bai nene, tu chiar esti penibil. singurul tau „argument” este acela ca in parc sunt ciori. pai cu gandirea asta o sa ajungem sa taiem absolut toti copacii din oras pt ca sunt ciori. ai dreptate in fond, ciorile exista si sunt foarte suparatoare. dar nu numai la custozza ci in tot orasul: in tota zona turistica a cetatii si in parcurile din centru. dar cel care trebuie sa rezolve aceasta rusine pt oras este chiar hava, iar starpirea ciorilor nu se face taind copacii. dar hava stie doars a puna havele peste tot. este arhicunoscut ca bloggeri „de succes” traiesc din banii pe care-i primesc pt articolele scrise la comanda, dar parca nu merita sa te prostituezi in halul acesta pt un plic cu bani portocalii. „articole” penibile de genul acesta te descalifica de tot

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax