Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CJP Alba: Copiii, pensionari de urmaş pot cumula pensia cu alte venituri

Publicat

Conducerea Casei Judeţene de Pensii Alba face publice noile reglementări legale privind veniturile de care beneficiază pensionarii de urmaş. Astfel, în conformitate cu prevederile art.118, alin. (1) lit. d) din Legea pensiilor, respectiv Legea nr.263/2010 cu modificările şi completările ulterioare, copiii – pensionari de urmaş, până la vârsta de 16 ani sau, dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani, pot cumula pensia cu venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie. Copiii – pensionari de urmaş ale căror pensii au fost suspendate din cauza realizării de venituri pot solicita, pe bază de cerere, reluarea în plată a pensiei, chiar dacă obţin venituri.
Reluarea în plată a pensiei suspendate se face cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea, cu respectarea condiţiei, prevăzută de lege, referitoare la continuarea studiilor, peste 16 ani.
Totodată, soţul supravieţuitor, beneficiar al unei pensii de urmaş poate cumula pensia cu venituri din activităţi profesionale pentru care asigurarea este obligatorie, dacă acestea nu depăşesc 35% din câştigul salarial mediu brut, respectiv 708 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax