Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(FOTO) Colocviile tinerilor scriitori la Alba Iulia: Vezi premianţii din acest an

Publicat

Colocviile tinerilor scriitori au avut loc în acest an pentru a patra oară consecutiv la Alba Iulia. Cu această ocazie, scriitori din toată ţara s-au adunat la Alba Iulia pentru a dezbate teme literare actuale, dintre care „Publicul literaturii contemporane”. Trei tineri scriitori români au fost premiaţi pentru proză, poezie şi critică literară.

Juriul, format din criticul literar Al Cistelcan (preşedinte), criticul literar Mircea Diaconu, criticul literar Andrei Terian, criticul literar Nicolae Oprea şi poetul Aurel Pantea, a acordat trei premii tinerilor scriitori. Premiul pentru poezie a fost acordat lui Marius Ianus, premiul pentru Proză a mers la Filip Florian, iar premiul pentru critică literară a fost acordat lui Alex Goldiş.

„Colocviile tinerilor scriitori” este un eveniment de importanţă naţională şi este de o asemenea amploare pentru că adună scriitori tineri din cel puţin trei promoţii din toată ţara. De data aceasta, participă 26 de scriitori, prozatori, poeţi şi critici literari foarte importanţi. Este un număr mai restrâns decât în anii trecuţi, deoarece valorile s-au selectat în rândul acestor promoţii de tineri scriitori, aşadar fiţi siguri că la această a patra ediţie participă cei mai valoroşi tineri scriitori activi în literatura română contemporană”, a declarat preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara, poetul Aurel Pantea.

Evenimentul a fost organizat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara, cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba.

[nggallery id=189]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax