|

Cum au crescut veniturile la stat și în mediul privat. Ioan Dîrzu, deputat PSD: Nu trebuie să fim supărați pe cei cu salarii mari

dirzuMăririle salariale în sistemul bugetar au împărțit România în două. De o parte sunt angajații din mediul privat, ale căror venituri sunt de multe ori departe de a se apropia de cele majorate de la stat, iar de cealaltă parte sunt bugetarii care profită din plin de remunerația considerabilă din bani publici. Anul 2017 le-a adus angajaților din privat o creștere cu patru procente, în timp ce angajații din sistemul public au avut creșteri de 30%. 

Despre creșterile salariale colosale în sectorul bugetar a vorbit și deputatul PSD Ioan Dîrzu, care este de părere că românii merită aceste măriri însă, în ceea ce îi privește angajații din mediul privat, statul nu poate interveni.

„Cred că și românii merită un trai mai bun și acest lucru se poate și în programul de guvernare PSD a promis acest lucru. Sunt de acord să nu poată interveni într-o firmă privată și nu este normal să intervină statul, să crească salariile într-o firmă privată. Acolo este vorba de altceva, de competență, de eficiență de beneficiu și de toate celelalte.

Va trebui făcută evaluarea și în aceste instituții, ca un post bine plătit să aibă și o activitate corespunzătoare. Eu spun că pot să fie și salarii mai mari și mai mici, nu asta este problema. Pe mine m-au deranjat guvernanții care au tăiat salariile, cei care dau mi se par ok. Și de fapt de unde dau, dau din bugetul național și eu cred că românii merită asta. Nu trebuie să fim supărați pe cei care au salarii mari”, spune Ioan Dîrzu, unul dintre beneficiarii creșterilor salariale.

Potrivit statisticii INS, salariul mediu net din administrația publică a ajuns la 3.808 lei în luna iulie 2017, cu aproape 1.000 lei mai mult decât în urmă cu un an când funcționarii publici primeau 2.890 lei lunar. Creșterea salarială este de peste 31%.

Statul român a plătit pentru salariile a 1,2 milioane de români care lucrează în sistemul public cu 19,5% mai mult în prima jumătate a anului 2017, în timp ce în mediul privat companiile au crescut lefurile angajaților cu câteva procente.

În România de azi sunt în jur de 1,2 milioane de angajați cu salariul minim și doar 10% dintre aceștia provin din mediul bugetar. Datele INS arată faptul că salariul mediu net a crescut în medie cu 13,9% în 2016, la bugetari și cu 9% la privați.

Diferența între ceea ce câștigă un bugetar și leafa unui angajat la privat este de 455 lei în favoarea primului, iar pentru acest an prognozele arată că ecartul va crește până la 840 de lei.

Reamintim că în Primăria Alba Iulia, primarul a ajuns să aibă cel mai mare salariu de primar din țară, 16.313 lei brut (12.265 de lei net/lună).

VEZI: Salariile de bază din Primăria Alba Iulia, aprobate în Consiliul Local. Venituri FABULOASE pentru primar și viceprimari

URL scurt: http://alba24.ro/?p=593084avatar Publicat de pe 7 septembrie 2017 şi actualizat pe 7 septembrie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, POLITICA.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

3 comentarii pentru “Cum au crescut veniturile la stat și în mediul privat. Ioan Dîrzu, deputat PSD: Nu trebuie să fim supărați pe cei cu salarii mari”

 1. Bine că numai la privat sunt cerinţe „de competență, de eficiență de beneficiu și de toate celelalte”, dacă se cereau şi la stat… A! Acolo e pe dosar penal! Mai trebuie şi prostie şi slugărnicie.

 2. Plătitor de taxe
  avatar

  Problema este ca salariile celor de la stat sunt platite de catre noi cei ce muncim. Motorul economiei este constituit de firmele private pentru care statul nu face prea mult bine sa nu mai vorbim de acei „lucratori la stat” care nu fac nimic pe niste salarii nesimtite.

 3. Stai jos,nota 4.Dupa vacanta de 2 luni vi si aberezi,sti matale ca la privat se dau vacante de 8zile?!? Pai da,astia tre da lucreze ca sa aveti de unde lua bani pt voi,parazitilor!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

 • moderatorul de serviciu: @Ilie, daca nu-ți place expresia, articolul, citește mai bine o revista de cultură
 • Ilie: ‘la bășcălie’ ?!!!? Stimate… la asa expresii ma intreb daca nu cumva cei care scrieti aceste...
 • om: Ca nu* si-au primit banii.
 • george: trebuia sfintit si oprisa 😁😁
 • Andreea Mezei: Buna seara. Preturile chiriilor nu le-am pus de la mine. Sunt luate de pe site-urile agentiilor...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI