Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(FOTO) Acţiune de ecologizare: Elevii şi tinerii din Ciugud au colectat peste 21 de metri cubi de deşeuri menajere de pe albia râului Mureş

Publicat

Elevii Şcolii Generale cu clasele I-VIII Ciugud şi tinerii din comună au participat sâmbătă dimineaţa la ecologizarea râului Mureş. Acţiunea a pornit din Limba şi s-a încheiat în Drâmbar, reuşindu-se strângerea a peste 21 de metri cubi de deşeuri menajere. În fiecare an, copiii colectează peste două camioane de deşeuri.

“Ne bucurăm să vedem, că de la un an la altul, scade volumul de gunoi colectat, ceea ce înseamnă ca lumea înţelege şi nu mai aruncă lucrurile nefolositoare în albia râurilor. Mă bucură şi mai mult faptul că nu mai strângem gunoiaiele aruncate de ciugudeni, ci strangem mizeriile aduse de Mureş din alte părţi. Facem această actiune de mai mulţi ani pentru că râul Mureş este un dar de la Dumnezeu. Pentru parinţii noştri, râul Mures a reprezentat un loc de relaxare, educaţie şi distracţie şi ne dorim ca şi urmaşii nostri să-l preţuiască. Vrem să rămână un colţ de rai şi nu un loc unde altii îşi depozitează gunoaiele”, ne-a precizat Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

La finalul evenimentului, voluntarii au fost racompensaţi cu apă, sucuri şi mici dar şi cu un meci fotbal pe terenul din localitate. Parteneri în aceste eveniment au fost Primăria Ciugud, Şcoala Generală cu clasele I-VIII Ciugud, Asociaţia Sportivă “Activ Sport” Ciugud, Asociaţia Limbenii, Asociatia Dreptateşi Adevăr, Crucea Roşie Alba şi Salprest SRL Alba Iulia. Sâmbăta viitoare o astfel de activitate se va desfăşura în Drâmbar, Teleac şi Hăpria.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax