|

(FOTO) Atelier de bijuterii handmade, deschis la Centrul Comunitar Resursă din Cugir

În cadrul Centrului Comunitar Resursă din Cugir, s-a deschis, în cursul săptămânii trecute, un atelier de creaţie de bijuterii handmade. Aceasta este o acţiune iniţiată prin proiectul „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”, care are ca obiectiv dezvoltarea unei reţele de servicii şi centre sociale pentru îmbunătăţirea oportunităţilor de ocupare a persoanelor cu nevoi speciale din judeţ.

Atelierul de creaţie de bijuterii handmade a fost deschis pentru a veni în întâmpinarea dorinţei beneficiarilor serviciilor Centrului, de dezvoltare a unor abilităţi proprii. În acest sens, chiar şi ora începerii evenimentului a fost stabilită de către beneficiari.

Întâlnirea a debutat cu primirea de către personalul centrului a beneficiarilor şi a celorlalte persoane care au răspuns invitaţiei. După o scurtă socializare, participanţii au fost invitaţi în sala de şedinţă, unde şeful Centrului, Silviu Samoilescu, a vorbit despre demararea acestei activităţi, a atelierului, după care a prezentat auditoriului instructorul-voluntar care va desfăşura activitatea propriu-zisă.

Managerul proiectului, Magdalena Bene a subliniat însemnătatea deschiderii atelierului şi totodată i-a asigurat pe cei prezenţi de sprijinul pe care conducerea proiectului îl va acorda pentru buna desfăşurare a acestei activităţi. Psihologul Centrului a făcut o prezentare a fiecărui beneficiar, subliniind faptul că, în primul rând, ei sunt cei cărora li se datorează demararea activităţilor în atelier.

Instructorul-voluntar al Centrului, Margareta Chiroşca este profesoară de limba engleză, a predat la şcoli din Cugir, iar în prezent este pensionară. Cursul de creaţie-bijuterii l-a făcut în Statele Unite ale Americii, în Michigan. Aceasta a făcut o demonstraţie de realizare a unor mici bijuterii şi a prezentat o gamă largă de bijuterii şi accesorii care au fost expuse în interiorul încăperii, aranjate in genul unui stand expozitional. Materialele din care vor fi realizate bijuteriile sunt în mare parte naturale, pietre, sârmă, dar şi mărgeluţe sau alte obiecte şi vor fi furnizate de către Centru, iar cursurile vor avea loc de două ori pe săptămână.

La deschidere au fost prezente 20 de persoane, iar după plecarea participanţilor, echipa centrului a avut o şedinţă de analiză a evenimentului, concluzia de final fiind că această întâlnire a fost utilă şi constructivă în perspectiva dezvoltării activităţilor centrului comunitar resursă Cugir.

Citiţi aici care sunt obiectivele proiectului „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin intreprinderi sociale, în ce zone ale judeţului funcţionează şi ce beneficii aduce persoanelor defavorizate şi vulnerabile social.

Vă prezentăm câteva fotografii de la eveniment:

[nggallery id=179]

URL scurt: http://alba24.ro/?p=87900avatar Publicat de pe 23 aprilie 2012 şi actualizat pe 23 aprilie 2012.
Publicat în ACTUALITATE, Economie Socială.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI