|

(FOTO) Atelier de bijuterii handmade, deschis la Centrul Comunitar Resursă din Cugir

În cadrul Centrului Comunitar Resursă din Cugir, s-a deschis, în cursul săptămânii trecute, un atelier de creaţie de bijuterii handmade. Aceasta este o acţiune iniţiată prin proiectul „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”, care are ca obiectiv dezvoltarea unei reţele de servicii şi centre sociale pentru îmbunătăţirea oportunităţilor de ocupare a persoanelor cu nevoi speciale din judeţ.

Atelierul de creaţie de bijuterii handmade a fost deschis pentru a veni în întâmpinarea dorinţei beneficiarilor serviciilor Centrului, de dezvoltare a unor abilităţi proprii. În acest sens, chiar şi ora începerii evenimentului a fost stabilită de către beneficiari.

Întâlnirea a debutat cu primirea de către personalul centrului a beneficiarilor şi a celorlalte persoane care au răspuns invitaţiei. După o scurtă socializare, participanţii au fost invitaţi în sala de şedinţă, unde şeful Centrului, Silviu Samoilescu, a vorbit despre demararea acestei activităţi, a atelierului, după care a prezentat auditoriului instructorul-voluntar care va desfăşura activitatea propriu-zisă.

Managerul proiectului, Magdalena Bene a subliniat însemnătatea deschiderii atelierului şi totodată i-a asigurat pe cei prezenţi de sprijinul pe care conducerea proiectului îl va acorda pentru buna desfăşurare a acestei activităţi. Psihologul Centrului a făcut o prezentare a fiecărui beneficiar, subliniind faptul că, în primul rând, ei sunt cei cărora li se datorează demararea activităţilor în atelier.

Instructorul-voluntar al Centrului, Margareta Chiroşca este profesoară de limba engleză, a predat la şcoli din Cugir, iar în prezent este pensionară. Cursul de creaţie-bijuterii l-a făcut în Statele Unite ale Americii, în Michigan. Aceasta a făcut o demonstraţie de realizare a unor mici bijuterii şi a prezentat o gamă largă de bijuterii şi accesorii care au fost expuse în interiorul încăperii, aranjate in genul unui stand expozitional. Materialele din care vor fi realizate bijuteriile sunt în mare parte naturale, pietre, sârmă, dar şi mărgeluţe sau alte obiecte şi vor fi furnizate de către Centru, iar cursurile vor avea loc de două ori pe săptămână.

La deschidere au fost prezente 20 de persoane, iar după plecarea participanţilor, echipa centrului a avut o şedinţă de analiză a evenimentului, concluzia de final fiind că această întâlnire a fost utilă şi constructivă în perspectiva dezvoltării activităţilor centrului comunitar resursă Cugir.

Citiţi aici care sunt obiectivele proiectului „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin intreprinderi sociale, în ce zone ale judeţului funcţionează şi ce beneficii aduce persoanelor defavorizate şi vulnerabile social.

Vă prezentăm câteva fotografii de la eveniment:

[nggallery id=179]

URL scurt: http://alba24.ro/?p=87900avatar Publicat de pe 23 aprilie 2012 şi actualizat pe 23 aprilie 2012.
Publicat în ACTUALITATE, Economie Socială.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Justitiarul: Pentru asa ceva ar trebui reintrodusa pedespsa cu moartea!!! Un astfel de calau nu are de ce sa mai fie...
  • Vasile: Trag speranta ca judecatorii vor lua masuri ca acest animal de prada sa nu mai poata respira aerul libertatii...
  • Tara lui Papura Voda: Daca primavara-vara, cand e perioada cea mai potrivita, lucrarile abia inainteaza pe primele 2...
  • Ghita: Domnul Dirzu in ce calitate la sedinta? Intalnirile de lucru nu se mai fac decat sub atenta indrumare a...
  • Cristina: Am vazut titlul, doar inceputul acestuia. Am intrat repede pe articol, ca sa citesc: iata, ceva despre...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI