Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Marș de solidaritate în Alba Iulia de Ziua națională împotriva exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică

Publicat

Peste 30 de tineri s-au strâns joi, începând cu ora 18.00 în fața cinematografului Dacia pentru a protesta împotriva explorării/exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică. Cu bannere, afișe și steaguri, aceștia au plecat din fața cinematografului Dacia, au continua pe bulevardul Transilvaniei, prin Cetate, până în fața Instituției Prefectului și s-au oprit la RYMA pentru a lansa lampioane.

„Viitorul este trist cu cianuri și gaz de șist”, „Uniți pentru viață și natură nu cianură și factură”, „Un om informat nu poate fi manipulat și intoxicat”, „Nu ne otrăviți apele” sunt doar câteva dintre mesajele prezentate de tinerii care au ieșit la protest în Alba Iulia

Manifestarea a avut loc joi și în București, Bârlad, Arad, Sibiu, Brașov, Târgu Neamț, Mangalia, 2 Mai, Călărași, Piatra Neamț, Slatina, Galați, Timișoara, Oradea, Iași, Buzău, Costinești, Buziaș, Cluj-Napoca, Vaslui, Suceava, Craiova, Codlea, Vaslui, Suceava, Craiova, Codlea.

„Cerem anularea hotărârilor de guvern prin care s-au aprobat acordurile de explorare, dezvoltare si exploatare emise pentru mai multe companii, printre care Chevron, East West Petroleum şi Clara Petroleum, ı̂n Dobrogea, Vaslui, respectiv judeţele Bihor, Arad şi Timiş. Cerem interzicerea prin lege a metodei fracturării hidraulice şi realizarea studiului de impact şi asupra mediului. În fiecare oraş se vor depune petiţii la Prefecturi, ca procedură prealabilă pentru anularea hotărârilor de Guvern;

Ne opunem oricărei ingerinţe din partea corporaţiilor ı̂n scrierea legislaţiei româneşti, în dauna interesului cetăţeanului. Denunţăm corupţia la nivel ı̂nalt care serveşte interese anti-cetăţeneşti. Luptăm pentru dreptul la un mediu sănătos, pentru dreptul la viaţă şi sănătate, pentru dreptul la o corectă informare a cetăţenilor”, susțin organizatorii.

Toate protestele au fost coordonate unitar la nivel naţional şi organizate de echipe locale de voluntari, cu implicarea a peste 80 de ONG-uri (70 de ONG-uri din Coaliţia pentru Mediu, Asociaţia România Fără Ei, Asociaţia România Vie şi alte ONG-uri ori grupuri informale locale).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

9 Comentarii

9 Comentarii

  1. Bobi

    miercuri, 03.04.2013 at 10:44

    De unde **** mea au ONG-urile astea bani pentru campanii. Hai sa militam impotriva a tot ce s-ar putea misca in tara asta! Ecologisti de ****…cati dintre voi ati iesit la maturat strada, la curat raurile si la multe altele??? Lasati mai oameni buni sa inceapa ceva, apoi monitorizati procesul. Daca voi primiti bani ca bateti din gura, altii sa nu primeasca ca muncesc din greu sa-si castige o paine!

    • gigi

      miercuri, 03.04.2013 at 11:23

      Bobita, marsul este organizat de un grup de voluntari, daca tie iti place sa dormi in papuci, e problema ta! Pentru cultura ta generala, voluntari ca ei au curatat santuri si cursuri de apa dupa oameni ca tine dar datorita faptului ca tu dormi in papuci nu ai vazut asta….Daca lasi sa inceapa e tarziu mai Bobita dar ce sa ceri de la un om care comenteaza inainte de a se informa despre ce este vorba….Hai noroc! 🙂

      • Bobi

        vineri, 05.04.2013 at 09:12

        @Gigi..Ma bucur ca ati reusit sa adunati 15 – 20 de oameni in strada. Ce-o sa zica taticu vostru care va plateste??? Ca….va bateti joc de munca si banii lui. M-as bucura sa vad oameni facand curatenie din proprie initiativa, eu chiar fac asta…dar, cum ziceai tu…”voluntari ca ei”, nicidecum ca tine, care se pare ca ai buctat-o si cu organizarea…

  2. cristi

    miercuri, 03.04.2013 at 11:15

    Va asteptam pe toti sa ne fiti alaturi maine la ora 18:00 in fata la Cinema Dacia. Este momentul sa spunem un NU hotarat proiectelor distructive care ne pun in pericol APA, SOLUL si AERUL. Mitul independentei energetice si iluzia locurilor de munca sunt o propaganda ieftina tipica politicienilor si corporatiilor!
    NE VEDEM MAINE IN STRADA!

  3. cristi

    miercuri, 03.04.2013 at 11:17

    Bobi, nu suntem ONG, nu suntem platiti. Sunt actiuni de voluntariat. Dar asta n-o sa intelegeti niciodata voi cei care faceti totul doar pentru bani! Si ce sa monitorizez cand e totul praf si pulbere… Nu mai bine prevenim decat sa vindecam??
    ROMANIA TREZESTE-TE!!

    • Bobi

      vineri, 05.04.2013 at 09:18

      @Cristi….Uita-te la fetele lor si nu mai prostiti lumea….pe-un voluntar adevarat chiar il doare de ceea ce se intampla. Pe-ai vostri i-a apucat rasul…poate si-au dat seama si ei de prostia realizata. Ganditi-va bine la ceea ce cereti inainte de a iesi in strada. Lasati totusi specialistii sa decida daca proiectele sunt bune sau nu.

  4. Marius Sonea

    joi, 04.04.2013 at 22:07

    Buna tuturor ,

    STOP – OPRIREA si INDEPERTAREA exploatarii gazelor de sist , si atat ,,,, nu caaaa prin FRACTURARE HIDRAULICA — DELOC ..bine voi care sunteti impotriva nu vreti exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica – vor gasi alta procedeu sa exploateze …. STOP . si LA REVEDERE – MERGETI PE LUNA .

  5. Calin

    vineri, 05.04.2013 at 13:17

    viitorul este trist fara locuri de munca si fara perspective de crestere economica. dar cred ca trebuie facuta o diferentiere, ca cianurile se folosesc in tari ca Finlanda sau Suedia fara nicio problema si avem aceeasi legislatie ca si ei si sunt necesare aceleasi tehnologii ca la ei.

  6. Seba

    marți, 28.05.2013 at 20:20

    SI, DACA TOT MODIFICAM CONSTITUTIA, NOI, POPORUL, DORIM CA ARTICOLUL 35 SA ARATE ASTFEL:

    Dreptul la mediu sănătos ARTICOLUL 35
    (1) Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic.
    (2) Statul asigură cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept. IN ROMANIA , EXPLOATAREA GAZELOR NATURALE PRIN METODA FRACTIONARII HIDRAULICE ESTE STRICT INTERZISA!
    (3) Persoanele fizice şi juridice au îndatorirea de a proteja şi a ameliora mediul înconjurător.

    Pentru ca raul sa triumfe este suficient ca oamenii buni sa nu faca nimic! Sa facem ceva!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax