Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: O masterandă, un specialist în vânzări și un liber profesionist, candidații Partidului Mișcarea Populară Alba pentru primăriile Blaj, Galda de Jos și Lupșa

Publicat


IMG_1593Organizaţia Alba a Partidului Mișcarea Populară a prezentat vineri, 12 februarie, trei noi candidați pentru alegerile locale. Este vorba despre Cătălina Ilieș pentru Primăria municipiului Blaj, Gheorghe Iustin Petrean pentru Primăria comunei Galda de Jos și Ioan Vlad pentru Primăria comunei Lupșa.

Trei noi candidați pentru alegerile locale de anul acesta au fost prezentați vineri, de partidul Mișcarea Populară. Înaintea conferinței de presă, membrii MP Alba prezenți au organizat un protest inedit față de Legea defăimării, inițiată de PSD. Aceștia și-au lipit hârtii albe pe gură și au ținut în mâini foi cu mesajele „NU Legii <Dragnea>”, „PSD vrea să tăcem”, „Vrem libertate de exprimare”, „Nu ne băgați pumnul în gură” sau „PSD Legea <Dragnea> = Dictatură”.

IMG_1586„Mișcarea Populară protestează împotriva Legii defăimării a lui Liviu Dragnea. Am ales această formă de protest pentru a ne arăta indignarea pentru această lege prin care PSD prin domnul Dragnea încearcă să <pună pumnul în gură> celor care își doresc liberă exprimare pe rețelele de socializare și nu numai”,  a spus deputatul Clement Negruț, președintele MP Alba.

După protestul scurt, Partidul Mișcarea Populară a continuat să își prezinte candidații care vor intra în lupta pentru primăriile județului Alba. În conferința de vineri au fost prezenţi cei care participă la alegerile locale din 5 iunie pentru funcţiile de primari la Blaj, Galda de Jos și Lupșa.

IMG_1588Cătălina Ilieș are 30 de ani, locuieşte în Blaj, dar este născută în Vâlcea. Este absolventă a Universității „Babes-Bolyai” din Cluj, dar și a Universității din Viena, unde urmează să își susțină lucrarea de masterat. Spune că Blajul este orașul ei de suflet, orașul pentru care a renunțat la o carieră frumoasă peste graniță.

„Știu că mă va aștepta o luptă grea, știu că am doi contracandidați puternici, dar sper să pot reprezenta cu mândrie și cu onoare interesele cetățenilor. M-am alăturat MP pentru că oferă tinerilor o șansă de a se exprima, o șansă de a arăta că se poate face politică și cu cineva care duce o oarecare lipsă de experiență în domeniu. Consider că locuitorii din Blaj, cunoscut drept <orașul școlilor>, merită mai mult”, a spus Cătălina Ilieș.

 

IMG_1596Gheorghe Iustin Petrean are 28 de ani și este din Galda de Jos. A terminat Facultatea de Drept și momentan lucrează ca și specialist vânzări. Spune că a fost membru de partid PDL „până la un punct”.

„Consider că în Galda de Jos s-au făcut foarte puțin comparativ cu cât s-ar fi putut face. Tinerii în Galda de Jos și pe raza comunei nu au niciun viitor, toți pleacă. Ca și candidat de primar aș dori să fac o echipă tânără și să întorc tinerii acasă, să poată să facă un proiect pe fonduri europene, să-și deschisă o afacere”, a spus Gheorghe Iustin Petrean.

 

IMG_1601Ultimul candidat MP prezentat vineri a fost Ioan Vlad, din Lupșa. Are 41 de ani, este căsătorit și are doi copii. A terminat Liceul Teoretic Baia de Arieș, apoi Postliceala la nr. 1 din Alba Iulia. În prezent este liber profesionist, nu lucrează și spune că nu a mai făcut niciodată politică.

„M-am înscris în Mișcarea Populară pentru că e un partid nou, un partid care promovează tinerii și sperăm ca pe viitor să facem treabă bună și să putem ajuta comuna Lupșa”, a declarat Ioan Vlad.

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Tulfut Aurel

    vineri, 12.02.2016 la 12:55

    Si unde e miscarea? nu se prea vede, daca stiti la ce ma refer….

  2. marin preda

    duminică, 28.02.2016 la 18:11

    Daca ajung oameni ca si Petrean Gheorghe la conducerea unei primarii sa nu va mai mirati ca involuam in loc sa evoluam.Omul asta pe langa faptul ca e mai prost asa de fel,e si un mare mare mare mincinos.Cine il cunoaste.sigur imi da dreptate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oficial MFP: Prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor

Publicat

scumpiri

În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. „Astfel, la benzina fără plumb această pondere reprezintă 54% din prețurile finale, iar la nivelul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, filmul dedicat fenomenului Pitești, în care joacă Kira Hagi, va fi proiectat la Alba Iulia

Publicat

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 22 octombrie, ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În film joacă și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi. Acesta s-a arătat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului.  Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REVOLTĂTOR: Voluntarii care refăceau locuința unei familii sărmane din Gorj, reclamați de vecinii invidioși

Publicat

Mai mulți localnici din satul Bobu (Gorj) au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei, scrie publicația locală igj.ro. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate