Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

GALERIE FOTO: „Zilele Teatrului pentru Copii – Lucian Blaga”, la Palatul Copiilor din Alba Iulia

avatar

Publicat

Palatul Copiilor din Alba Iulia organizează, în zilele de 24 și 25 mai, Festivalul Național „Zilele Teatrului pentru Copii – Lucian Blaga” și Festivalul Interjudețean „Zilele Sărbătorilor pentru Copii”. În prima parte a zile de joi, începând cu ora 10.00, la Casa de Cultură a Studenților a avut loc deschiderea festivă a evenimentului, cu un recital muzical susținut de Cercul de Folk de la Palatul Copiilor, pregătit de profesorul Daniel Avram, iar în continuare, pe scenă au evoluat 4 trupe de teatru formate din elevi de gimnaziu. Festivalul continuă joi după-masa și vineri, cu concursuri și premii pe 4 secțiuni (creație plastică, creație literară, comunicări ale elevilor și referate ale cadrelor didactice) și piese de teatru susținute de elevi de gimnaziu și liceu din Alba și din țară.

În prima parte a „Zilelor Teatrului pentru Copii”, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia au urcat 3 trupe de teatru, formate din elevi de gimnaziu din județul Alba. Elevii de la Liceul Sportiv, trupa „Fețe, Fețe” au prezentat sceneta „Five o’clock” de Ion Luca Caragiale, trupa „Visătorii”, a Palatului Copiilor a interpretat piesa „L-am visat pe nenea Iancu” de Dumitru Stanciu, trupa „Aripa cu Zel” de la Palatul Copiilor a prezentat un fragment din „Gaițele” de Alexandru Chirițescu, iar trupa „Mimesis” a școlii din Bistra, județul Alba, a interpretat piesa „Un pedagog de școală nouă” de Ion Luca Caragiale.

Vineri, începând cu ora 10.00, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia va continua Festivalul Național „Zilele Teatrului pentru Copii”. Acesta este un concurs național, cu premii, în care vor evolua trupe de teatru formate din elevi de liceu și gimnaziu din Alba și din țară: Trupa „Little Star” a Clubului Copiilor din Drăgășani, trupa „Arlequeen” a Palatului Copiilor din Giurgiu, trupa „D’arte”, a Palatului Copiilor din Brăila, trupa Școlii „George Topârceanu” din Mioveni, județul Argeș, trupa Colegiului Național „Petru Rareș” din Bistrița, trupa „Smiley Faces” a Clubului Copiilor din Drăgășani, trupa „Batista cu eter” a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, trupa „Ariel” a Clubului Copiilor Sighișoara, trupa Colegiului Național „I.M. Clain” din Blaj, trupa „Arlechin” a Palatului Copiilor Botoșani, trupa „Colb jr.” a Colegiului Național „Lucian Blaga” din Sebeș, trupa „Prospero”, a Palatului Copiilor din Bacău și trupa de teatru a Palatului Copiilor Iași.

FOTO: Vali CIONTEA

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Bilanț revoltător al CFR. Trenurile au întârziat șase ani într-u an

avatar

Publicat

tren CFR

Șase ani într-un an. Atât au au avut întârzieri trenurile din România în anul 2018. Statistica vine chiar de la Ministerul Transporturilor. Şi în timp ce la noii oficiali se mulţumesc să constate dezastrul, în Japonia, şeful căilor ferate a demisionat, iar ministrul Transporturilor şi-a cerut public scuze când trenurile de acolo au adunat întârzieri […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Accident în localitatea Trâmpoiele. O mașină în care se aflau trei persoane s-a răsturnat în râul Ampoi

avatar

Publicat

masina in ampoi

Trei persoane au rămas încarcerate după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat. Accidentul s-a petrecut duminică în jurul orei 11.30 în localitatea Trâmpoiele. Potrivit IPJ Alba, persoanele sunt conștiente.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Până la 1 martie: Înscrieri pentru învățământul universitar, postliceal și liceal militar. Număr de locuri și condiții

avatar

Publicat

armata militari

Tinerii care își doresc o carierp militară trebuie să știe că început, prin Biroul Informare Recrutare, întocmirea dosarelor de candidat pentru instituţiile militare de învăţământ liceal, postliceal şi universitar şi comunică celor interesaţi următoarea ofertă educaţională pentru anul şcolar 2019-2020 (băieţi şi fete). Până la 1 martie au loc recrutări pentru învățământul universitar, postliceal și […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Destinul Floricăi Maria Sas din Aiud. Sclavă într-un harem otoman a ajuns Lady în societatea britanică

avatar

Publicat

Florica Maria Sas, fost o exploratoare de origine transilvăneană, este cunoscută azi ca şi Lady Florence Baker. Naţionalitatea lui Sas este disputată şi de maghiari şi de austriaci. Florica s-a născut în 1841 la Aiud, pe atunci aflat sub ocupaţia Imperiului Austriac.     Viaţa tinerei care s-a născut pe 6 august 1841, la Aiud, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate