Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia se pronunţă luni în Dosarul „Ketamina”. Fiica primarului din Haţeg, condamnată la 1 an de închisoare

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia se va pronunţa, luni, în Dosarul „Ketamina”. În această cauză sunt inculpate 29 de persoane, printre care şi fiica primarului din Haţeg, Oana Timiş. Aceştia sunt acuzaţi de trafic şi consum de droguri. Magistraţii urmau să se decidă vineri, însă au amânat pronunţarea, dată fiind complexitatea cauzei.

„Prin hotărârea Tribunalului Hunedoara pronunţată în acest dosar, 29 de inculpaţi au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 5 luni şi 4 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, în timp ce inculpata B.A.S. a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, având în vedere că avea şi o condamnare anterioară de 1 an şi 6 luni de închisoare, în alt dosar. Inculpaţii sunt judecaţi sub acuzaţia săvârşirii unor infracţiuni legate de traficul unor droguri de risc – ketamină.
Primul termen de judecată la Curtea de Apel Alba Iulia a fost în 30.06.2011. La termenul din 27.10.2011 s-a încheiat judecarea acestui dosar”, a transmis Curtea de Apel Alba Iulia.

Reamintim că fiica primarului din Haţeg, Oana Timiş a fost condamnată la 1 an de închisoare cu suspendarea sub supraveghere executării pedepsei pe o perioadă de încercare de 3 ani, în 10 februarie 2011. Oana Timiş are 21 de ani şi a fost adusă la audieri, împreună cu alţi câteva zeci de tineri, în urma descinderilor ce au avut loc la 35 de domicilii din judeţul Hunedora, Olt şi Mehedinţi.

Conform declaraţiilor DIICOT din acea perioadă, drogurile erau comandate de către liderii grupului, Puiu Mircea Ianchi, Cristina Niţescu, Claudiu Nicolae Podină şi Paul Fârda, de la medicii veterinari Marian Pacioagă şi Ilie Jilcu. Cei doi medici intrau în posesia unor cantităţi mari de ketamină, pe care le justificau prin acte false, ca fiindu-le necesare în cabinetele medicale. Ketamina era ulterior depozitată la locuinţa închiriată a lui Robert Florin Risipitu, bodyguard la un cazino din Petroşani. Un miligram de ketamină era vândut ulterior în schimbul sumei de 10 lei.

La sfârşitul lunii august, 54 de persoane au fost cercetate de către procurorii DIICOT, pentru constituire de grup infracţional şi cultivare, producere, vânzare, deţinere, experimentare, preparare şi obţinere de droguri de mare risc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mirciu57

    vineri, 04.11.2011 at 14:51

    eu nu inteleg ce justitie mai e si asta !!!?? uitati-va la o gramada de cazuri pedeapsa cu suspendare!!,indiferent ca omori un om pe trecerea de pietoni,faci trafic de droguri e totuna,ai pe cineva in spate te-ai facut!!scapi de necazuri,traim intr-o tara cu legi facute pentru ei si pentru noi,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax