Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Meditații gratuite pentru picații la bac: Profesorii se plâng de prezență scăzută în clasă, elevii susțin că nu au fost informați

Publicat

După rezultatele dezastruoase care s-au înregistrat și în acest an la examenul de bacalaureat, elevii care nu au promovat au oportunitatea de a se pregăti în plus la materiile la care au avut probleme. Profesorii au organizat meditații gratuite în 25 de licee din județul Alba, însă s-au lovit de lipsă de interes din partea elevilor, care nu s-au înghesuit să profite de ocazie. Pe de altă parte, elevii se plâng că nu au fost informați de programul meditațiilor și că dacă ar fi știut, ar fi mers la școală pentru pregătire.     

Meditațiile gratuite pentru elevii care au ratat prima sesiune a examenului de bacalaureat au început în data de 16 iulie și vor continua până la mijlocul lunii august. Din datele transmise de Inspectoratul Școlar Județean Alba, în județul Alba există 25 de licee care organizează meditații gratuite pentru elevii care nu au promovat bac-ul, iar dintre acestea, 6 sunt din Alba Iulia.

Dintre elevii care nu au promovat prima sesiune a examenului de final de liceu, 172 de candidați la sesiunea din toamnă au depus cerere pentru meditații gratuite. În județul Alba au fost planificate 1.765 de ore, la toate materiile la care s-a picat la bac, iar un număr de aproximativ 700 de ore au fost deja susținute de profesori. Pentru efectuarea orelor au fost mobilizați 137 de cadre didactice, dintre care 87 au ținut meditații cu elevii. Profesorii nu sunt plătiți în plus pentru aceste ore, întrucât se consideră că ele fac parte din îndatoririle lor.

Programul meditațiilor a fost afișat în școli, iar directorii, profesorii și diriginții au avut responsabilitatea de a-i informa pe elevi despre modul de desfășurare al meditațiilor pentru bacalaureat. Unii elevii se plâng de faptul că nu au fost anunțați despre modul de desfășurare al meditațiilor, și că dacă ar fi știut, ar fi profitat de ocazie, mai ales că este vorba despre ore gratuite.

Reamintim că din totalul de 3.533 de elevi care au susținut examenul de bacalaureat în sesiunea de vară, doar 1.662 au obținut medie de trecere, adică un procent de 47 %. Pentru sesiunea de toamnă a examenului, s-au înscris 1.414 elevi, la care se vor mai adăuga candidaturile elevilor care au rămas corigenți, și care se vor putea înscrie până în data de 10 august.

FOTO: Cosmin NISTOR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax