Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Sănătății a sistat vaccinarea anti-TBC, după ce peste o sută de bebeluși au avut reacții adverse. Horea Timiş: „În Alba nu au fost probleme”

Publicat

Ministerul Sănătății a sistat, joi, vaccinarea anti-TBC, după ce 115 bebeluși din România au avut reacții adverse la vaccinul importat din Danemarca. Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Horea Timiș, în județul Alba nu au existat cazuri de reacții adverse la copii, deși aceștia au fost vaccinați cu aceeași substanță.

“Având în vedere că există puncte de vedere divergente ale specialiştilor privind evoluţia după vaccinarea cu BCG şi în urma unei prime analize asupra situaţiei create, am decis să solicităm o opinie neutră şi avizată. O echipă de experţi ECDC şi OMS va analiza toate aspectele legate de problema ivită. Aceştia vor lucra cu reprezentanţii Comisiei de specialişti români care a avut astăzi o primă întâlnire şi de la care aştept un raport preliminar”, a declarat ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, potrivit evz.ro.

Ministerul Sănătăţii a solicitat joi o expertiză și din partea Centrului European de Prevenire şi Control a Bolilor Transmisibile (ECDC) şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru evaluarea situaţiei create în urma vaccinării nou-născuţilor împotriva tuberculozei. Până la clarificarea situaţiei create, Ministerul Sănătăţii a decis sistarea temporară a vaccinării BCG.

Vaccinul BCG se administrează nou-născuţilor, în maternitate şi este inclus în calendasurl naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii. Este gratuit şi este utilizat pentru profilaxia specifică a tuberculozei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. mihaela

    vineri, 23.11.2012 at 08:26

    Nu stiu cum in judetul Alba nu au fost probleme, cand eu am un baietel de 6 luni care a prezentat reactii adverse in urma vaccinarii BCG si locuim in judetul Alba. Si nu suntem singurul caz din judet!!!

  2. Pingback: Sănătate.Alba24.ro: Peste 1.800 de bebeluşi din Alba au fost vaccinați cu BCG danez. Nu au fost raportate reacţii adverse | Alba24

  3. mihaela

    vineri, 23.11.2012 at 18:11

    Ca reactie adversa in urma vaccinarii BCG a baietelului meu, la varsta de 8 saptamani, am observat inflamarea ganglionului axial. In urma unui consult de specialitate, baietelul meu a urmat tratament cu isoniazida timp de 4 luni.

    • kati

      marți, 27.11.2012 at 11:57

      draga mihaela,eu sunt din salaj si dupa multe insistente cazul nostru a fost declarat.Si aici mai sunt astfel de cazuri,chiar o prietena de a mea are fetita cu ganglioni supraclaviculari,la fel nici cazul ei nu este declarat.Eu pastrez legatura cu o mamica din alba,o cheama Daniela,cazul ei a aparut si la televizor , culmea este faptul ca televiziunea a descoperit ca nici cazul ei nu este raportat.Deci sunt mult mai multe cazuri decat cele 115 de care se vorbea la televizor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax