Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Restaurare de 800.000 euro. Ambasadorul Norvegiei va fi prezent la inaugurarea Porţii a V-a a Cetăţii

Publicat

Inaugurarea Porţii a V-a a Cetăţii Alba Carolina, ce va avea loc astăzi, va fi precedată de o conferinţă organizată de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, împreună cu partenerii săi de implementare. La evenimentul programat miercuri, de la ora 13.30, la Hotel „Medieval”, vor fi prezenți dr. Vasile Timiş, secretar de stat – Ministerul Culturii și Patrimoniului Național şi Øystein Hovdkinn, ambasadorul Regatului Norvegiei în România.

Proiectul “Restaurarea Porții V, Fortificație în Alba Iulia”, implementat de către Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, a avut un buget total de 891.665 euro, cuantumul de co-finanțare fiind de 18,87% și revenind autorității centrale.

„Proiectul, finanțat printr-un Grant oferit de Guvernele Islandei, Liechtenstein-ului și Regatului Norvegiei prin Mecanismul Financiar Spațiul Economic European, a avut ca obiectiv crearea unui exemplu de bună practică în restaurarea obiectivelor de patrimoniu, dar a avut și o importantă dimensiune socială, prin considerarea problemei tinerilor post-instituționalizați și a tinerilor șomeri, o parte din fondurile proiectului fiind destinate investiției în viitorul comunității. Astfel, 25 de tineri au fost calificați în meseria de zidar-pietrar-tencuitor și au fost angajați pe șantierul unde se desfășurau lucrările de restaurare a Porții V, primind șansa de a lucra alături de profesioniști în proiecte de restaurare”, se arată în comunicatul făcut public de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Lucrările de restaurare a Porții a V-a au fost executate de către antrepriza SC „Grup Corint” SA Sîntimbru, autorizată în domeniul restaurării de către Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, iar valoarea contractului de lucrări de execuție este de aproximativ 600.000 de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax