|

Programul pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin continuă. Medicii de familie din Alba se mai pot înscrie în program

lamele testare cancer col uterinProgramul naţional pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin continuă şi în lunile următoare. Centrul regional de la Târgu Mureş a mai distribuit încă 500 de formulare pentru judeţul Alba. Potrivit coordonatorului pentru judeţ, medicul Simona Căbulea, în 2016 au fost distribuite de către medicii înscrişi în program 1.440 de formulare şi s-au efectuat 763 de recoltări.

În urma rezultatelor testării, peste 200 de femei au fost îndrumate către medicul specialist pentru tratarea unor afecţiuni mai uşoare sau mai grave.

„Este vorba despre inflamații, infecții, dar și afecțiuni mai grave, care au putut fi tratate din timp. Programul acesta se dovedește încă o dată foarte bun și doresc să le mulțumesc medicilor de familie care s-au implicat și femeilor care au fost receptive și au solicitat testarea”, a declarat medicul Simona Căbulea, coordonatorul programului în județul Alba.

Potrivit coordonatorului Programului Național de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin medicii de familie se mai pot înscrie și acum în program.

„Medicii care doresc pot să se înscrie în program chiar dacă nu au cursul de formare în domeniu. Ei pot să solicite formulare, pot face consiliere chiar dacă nu pot recolta. Sunt cabinete de recoltare în fiecare oraș spre care le pot îndruma pe femei”, a mai precizat medicul Simona Căbulea.

În Alba Iulia femeile care au obținut de la medicul de familie formularul pentru testare pot face recoltarea la cabinetul deschis în Ambulatoriul de Specialitate, de pe strada Mușețelului, care funcționează lunea și miercurea între orele 15.00-17.00.

Programul pentru depistarea cancerului de col uterin se adresează femeilor cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani, indiferent de statutul de asigurat al femeii, care nu au un diagnostic confirmat cu această afecțiune.

sursa: spitalalba.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=525458avatar Publicat de pe 19 octombrie 2016
Publicat în ACTUALITATE, Sanatate.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Interesat: Ca de exemplu cu taximetristii cu care au pierdut si au platit din banii orasului ca au incalcat legea...
  • albanezul: Turistul pt A I este 90% cam asa-cel care trece prin oras,face 10poze si cam atat.Incercati sa iesiti prin...
  • albanezul: Dati salarii ca in UE si vom lua si noi masini noi.Atat de simplu…Lol..
  • moderatorul de serviciu: @Adrian, vorbesti din carti. Primele cinci paragrafe care se refera la asa zisa ”identitate...
  • Albaiulean: Noi toti duntem deacord sa te „curatam”, exact ca pe mediul pe care „tot incerci sa il...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI