Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Proiect al administraţiei locale: Parcare subterană cu o capacitate de 300 de locuri, amenajată în Piaţa Iuliu Maniu din Alba Iulia

Publicat

Alba Iulia s-ar putea lăuda în curând cu prima parcare subterană. Aceasta ar urma să fie amenajată în zona Pieţei Iuliu Maniu din Alba Iulia şi va avea o capacitate de aproximativ 300 de locuri.

Parcarea subterană se află deja în proiectele administraţiei locale, iar perspectivele demarării lucrării au fost discutate în şedinţa de urbanism a Primăriei. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus aprobării în următoarea şedinţă de Consiliu Local. După ce se va aproba amplasamentul, autorităţile vor analiza perspectivele identificării unor surse de finanţare.

Ideea amenajării unei parcări subterane în municipiul Alba Iulia nu se află pentru prima dată pe masa administraţiei locale. În 2011, când Primăria propunea modificarea planului urbanistic pentru amenajarea centrului civic, o parcare subterană cu o capacitate de 150 de locuri în Piaţa Consiliului Europei reprezenta unul dintre dezideratele curajoase ale municipalităţii. Nici până acum proiectul nu a fost transpus în plan, iar, între timp, o suprafaţă considerabilă din zona Pieţei Consiliului Europei a fost dată în administrarea Tribunalului Alba pentru construirea unui nou sediu. Dacă lucrurile merg conform planului, 2013 va reprezenta anul în care se va rezolva problema locurilor de parcare din centrul oraşului.

Sursa foto, ealba.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Pilu

    miercuri, 17.04.2013 at 21:01

    Un proiect extaraordinar. Felicitari marilor vizionari!
    La fel au fost felicitati, banuiesc si cei care au proiectat cele doua renumite pasaje pietonale subterane care acum au cu totul alta destinatie. Sunt convins ca la nici trei luni de la taierea cu mare fast a panglicii, constatand ca numai persoana care vinde bilete de parcare are masina parcata acolo, administratia locala va concesiona parcarea subterana unui mare producator de ciuperci.
    Atentie dragilor vizionari ce fel de ciuperci consumati, altfel Alba Iulia se va putea lauda cu cea mai centrala ciupercarie din tara !

    • Om citav

      miercuri, 17.04.2013 at 21:47

      Perfecta dreptate.Viziuni fantastice…oare ei nu observa cât spațiu exista între Elvila si BRD Centru?….o parcare supraterana ( posibil si subterana) căci oricum acolo va fi si sediul Tribunalului Alba.Ganditi viitorul municipiului…dragi consilieri locali.

  2. Ion

    joi, 18.04.2013 at 07:24

    Ba voi sunteti cu capu,daca nu are parcare cu un anumit numar de locuri,FLorea nu primeste destule stele la hotel.v-ati prins.

  3. St. Ti.

    joi, 18.04.2013 at 10:37

    Stricati si ceea ce ati facut. Daramati dracului fostul Club al Tineretului ca si asa se degradeaza singur. Si l-ati rezolvat si pe Florea (daca o fi el in spatele afacerii – mira-m-asi). Cate amplasamente au fost propuse ca d-nii consilieri sa-si dea cu parerea ca acolo este mai bine ? Vai de capul lor si a celor care i-au ales. Centrul vechi arata jalnic

  4. radu

    joi, 18.04.2013 at 14:44

    incredibil :))) pai atunci ce dracu ati mai facut piata aia ca acum sa bagati buldozerul in ea ?????
    normal ca este pentru hotel 100% :))
    super oras avem :))) bine ca mor astia de foame si noi facem parcari si plantam copaci !

  5. interesatu

    vineri, 19.04.2013 at 17:51

    Dupa terminarea parcarii se va pune o pancarda mare pe care se va scrie : AICI AR TREBUI SA FIE BANII LUI FLOREA.DAR NU SUNT. AICI SUNT BANII ALBAIULIENILOR CARE L-AU ALES PE hava ! Bucurati-va !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax