|

Săptămâna Tinerilor Antreprenori, în centrele comunitare resursă din Alba. Idei de afaceri şi seminarii pentru punerea lor în practică

Săptămâna Tinerilor Antreprenori este un eveniment dedicat de centrele comunitare resursă din judeţul Alba tuturor tinerilor cu idei afaceri. Aceştia sunt invitaţi să-şi depună ideile, într-o prezentare, la centrele din zona în care locuiesc, până pe data de 13 mai. Dintre deponenţi, iniţiatorii proiectelor de afaceri care vor fi selectate vor beneficia de training-uri şi seminarii pentru punerea ideilor în practică, în domeniile: marketing, resurse umane, evidenţă contabilă, resurse umane şi altele.

Consiliul Judetean Alba, împreună cu partenerii proiectului “Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”, respectiv Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă, Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare, Centrul de Formare Continuă şi Evaluare Competenţelor în Asistenţă Socială, „Die Querdenker” Austria, lansează invitaţia înscrierii la sesiunile de selecţie a celor mai bune idei de afaceri a tinerilor, cu ocazia organizării în perioada 14 – 18 mai 2012 a „Săptămânii Tinerilor Antreprenori”. Evenimentul se va desfăşura la sediul celor cinci centre comunitare resursă înfiinţate în cadrul proiectului, după cum urmează:

Centrul Comunitar Resursă Cugir, în data de 14.05.2012, între orele 13.00 – 17.00

Centrul Comunitar Resursă Aiud, în data de 15.05.2012, între orele 13.00 – 17.00

Centrul Comunitar Resursă Blaj, în data de 16.05.2012, între orele 13.00 – 17.00

Centrul Comunitar Resursă Zlatna, în data de 17.05.2012, între orele 13.00 – 17.00

Centrul Comunitar Resursă Abrud, în data de 18.05.2012, între orele 13.00 – 17.00

Tinerii interesaţi să depună propriile idei de afaceri la sediile centrelor din comunităţile din care fac parte sunt rugaţi să întocmească o prezentare de maxim 10 pagini scrise într-un format comun, iar, pe parcursul sesiunii de evaluare, acestea vor fi prezentate neformal, la alegere, în maxim 10 minute. Termenul de depunere/transmitere a prezentărilor este de 13 mai 2012, la sediul fiecărui centru.

Ideile de afaceri prezentate vor fi evaluate de către o comisie de experţi (experți în afaceri și experți ai proiectului).

Tinerii ale căror idei vor fi selectate vor beneficia de coaching în vederea dezvoltării propriului plan de afaceri și vor fi invitaţi la programul de training, pentru începerea unei afaceri, respectiv dezvoltarea şi scrierea propriului plan de afaceri. Vor fi organizate seminarii, în funcţie de nevoile identificate în urma evaluării ideilor de afaceri, în domenii cum ar fi: marketing-ul, resurse umane, evidenţă contabilă şi legislaţie financiară, relaţii cu clienţii, dezvoltare identitate corporativă şi design corporativ, etc.

Seminariile se vor organiza în cele cinci centre comunitare resursă din judeţ, la o dată stabilită imediat după încheierea activităţilor din cadrul „Săptămânii Tinerilor Antreprenori”, iar cei selectaţi vor fi înştiinţaţi în timp util cu privire la perioada de desfăşurare a acestora.

Proiectul „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale” îsi propune promovarea unor modele funcţionale de economie socială, dezvoltarea unei reţele integrate de servicii sociale şi crearea de întreprinderi sociale funcţionale pentru a contribui în mod direct la îmbunătăţirea semnificativă a oportunităţilor de ocupare adaptate nevoilor specifice ale persoanelor cu dizabilităţi şi a celor vulnerabile din regiunea Centru, precum şi să susţină iniţierea unor astfel de structuri în cadrul regiunilor Nord-Vest, Sud Muntenia şi Bucureşti Ilfov, pe fondul promovării eficiente la nivel multiregional a conceptului de economie socială.

Acest proiect este finanţat din Fondul Social European.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=90366avatar Publicat de pe 8 mai 2012 şi actualizat pe 10 mai 2012.
Publicat în ACTUALITATE, Economie Socială.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Sasu Hani: Dimofte Cornelia…..Pentru cei care nu ştiu ( din cauza tinereţii …) şi pentru cei care nu vor...
  • Sasu Hani: ,,Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Alba a propus sancționarea conducerii...
  • Bomba Atomica: Primaru Hava e de vina ! tiganii il voteaza si el le da ajutoare sociale si ii apara de amenzi ! Cati...
  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI