Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Senatorii și deputații nu renunţă la privilegii. Vor și pensii în funcţie de vechimea în muncă pentru activitatea de demnitar

Publicat

parlament Senatorii și deputații nu renunţă la ideea de pensii speciale. Deşi proiectul care le acordă indemnizaţii speciale este în așteptare, parlamentarii au găsit o alternativă, respectiv pensia în funcţie de vechimea în muncă pentru activitatea de demnitar.

Senatorii PSD au propus ca demnitarii să beneficieze de pensie în funcție de vechime. Proiectul de lege va fi dezbătut şi votat luni, de Senat, prima Cameră sesizată. Proiectul privind pensiile speciale este blocat la Comisia de Statut de câteva luni.

Comisia de Statut ar fi trebuit să reia, pentru a doua oară, în 20 octombrie, discuţiile privind proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari, care a făcut cale-ntoarsă acum două săptămâni din plenul reunit. Nici de data aceasta nu este sigur că dezbaterile vor avea loc.

Vezi și Cum poți să CUMPERI VECHIMEA în MUNCĂ. Costă 15.500 de lei pe cinci ani. Condiţii şi model de calcul de la Casa de Pensii

Liderii PSD au fost nemulţumiţi de modificarea potrivit căreia senatorii şi deputaţii ar fi urmat să primească pensie specială doar pentru 6 luni de mandat, astfel că au solicitat ca pensia să fie acordată numai după un an întreg de mandat.

Aceștia ar trebui să dea un raport pe cererea de reexaminare a legii, care a fost trimisă de președintele Klaus Iohannis.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. maia

    marți, 08.12.2015 at 20:38

    nu se poate publica un panou al rusinii cu PUTORILE care nu se mai satura de bani ……ca sa-i linistiti faceti-le pontaj pe timpul efectiv prestata cu retributia echivalenta .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax