Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Serviciu socio-medical de îngrijire a vârstnicilor, la Roşia de Secaş

Publicat

Oficialităţi judeţene, locale şi ierarhi se vor afla, duminică, la Roşia de Secaş, la inaugurarea Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice.

Acest serviciu social a luat naștere în luna august 2008, la inițiativa preotului paroh Ovidiu Nicolae Pop, dorind să vină în sprijinul persoanelor vârstnice singure, care nu au posibilitatea de a se autogospodări. Un număr de 25 persoane vârstnice din satul Tău și Roșia de Secaş beneficiază de servicii de oferire a hranei, servicii menajere și gospodărești, servicii de igienizare, de asistență socială, recreare și destindere.

Serviciul de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice reprezintă cel de-al doilea modul social din cadrul Așezământului Social „Sf. Ierarh Nicolae” din Roșia de Secaș, primul modul, înfiinţat în anul 2005, fiind Centrul de zi pentru copii.

La eveniment vor lua parte Înalt Prea Sfințitul Părinte Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Alba Iuliei, care va oficia Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor de preoți. Vor mai fi prezenţi președintele Consiliului Județean Alba – Ion Dumitrel, deputatul Clement Negruț, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului – Sorin Valerian Chirilă, preotul consilier social Nicolae Călin Ignat, primarul comunei Roșia de Secaş – Emilia Oltean și directorul Școlii cu Clasele I-VIII Roșia de Secaş – Nicolae Lupean.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax