Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Simone Albani și-a retras plângerea formulată împotriva CL Alba Iulia: „Nu vreau să obțin în instanță o funcție de fațadă”

Publicat

Dosarul în care liberalul Simone Albani a dat în judecată Consiliul Local Alba Iulia pentru modul “abuziv” în care s-a realizat revocarea sa din funcția de viceprimar urma să aibă un nou termen de judecată, luni, la Tribunalul Alba. Surpriza a venit însă chiar din partea lui Albani, care a anunțat că va retrage plângerea pentru că nu vrea să obțină în instanță o funcție de fațadă, ci vrea să continue proiectele de dezvoltare a orașului, din postura de consilier local.

Albani s-a prezentat luni la Tribunal și a anunțat că își va retrage plângerea împotriva CL Alba Iulia din motive pe care a ținut să le facă publice presei:

„Vreau să mă ocup în continuare de proiectele de dezvoltare a orașului și nu vreau să mă lupt în instanță pentru a obține o funcție care va fi doar de fațadă, ca rezultat al unei înțelegeri cu Mircea Hava. Am vrut un parteneriat cu el în beneficiul cetățenilor, dar nu s-a putut. Tot ce vreau e să reușim să dezvoltăm orașul, iar asta nu se va realiza prin tribunale, ci prin proiecte bune în Consiliul Local. Vreau să fac ceva pentru oraș și nu vreau o colaborare cu Hava în defavoarea orașului. O să mă lupt în continuare pentru a face ceva, demonstrând că sunt un om corect. Vreau ca lumea să înțeleagă, prin faptul că îmi retrag plângerea, că nu am vrut să fiu viceprimar pentru a ajunge, ca și alții, la ciolanul administrației, ci pentru simplul fapt că am vrut să contribui la bunul mers al municipiului în care trăim”, a declarat Simone Albani.

Reamintim că Albani a acționat în instanță CL Alba Iulia pentru modul abuziv în care s-a realizat revocarea sa din funcția de viceprimar al Alba Iuliei.

Vezi și comunicatul trimis de biroul de presă a lui Simone Albani, structurat sub forma unui interviu:

„Simone Albani, PNL: „Hava şi PDL au crezut că ne cumpără tăcerea dacă eu voi fi viceprimar. Ne-au dat la o parte pentru că îi incomodam”

Simone Albani, PNL, a fost ales viceprimar în Alba Iulia imediat după alegerile locale din 2012, după o surprinzătoare alianţă locală PNL-PDL. După doar o lună, lucrurile s-au schimbat şi PDL a rupt alianţa cu PNL pentru a se uni cu PP-DD în Consiliul Local. Simone Albani a fost schimbat şi a dat apoi în judecată Consiliul Local pentru abuz. După doar două luni, azi, pe 1 octombrie, domnul Albani a ales totuşi să renunţe la proces. Iată un scurt interviu relizat cu acesta.

Domnule Albani, de ce renunţaţi la proces?
Renunţ la proces pentru că vreau să îmi ocup timpul la Consiliul Local pentru proiectele oraşului şi nu să mi-l pierd prin tribunale. Nu am nevoie de o funcţie de faţadă pentru a-mi face treaba în primărie.

Dar de ce aţi ajuns să fiţi totuşi înlăturat, părea că PNL s-a înţeles cu PDL la Alba Iulia?
Hava şi PDL au crezut că ne cumpără tăcerea dacă eu voi fi viceprimar. S-au înşelat şi m-au schimbat imediat din funcţie şi au rupt şi parteneriatul pentru Alba Iulia cerut de PNL. PDL şi Hava nu au vrut de fapt acest parteneriat pentru municipiu. Asta se vede cu ochiul liber, nu e nevoie să demonstrăm aşa ceva în tribunale.

Sunteţi astfel în opoziţie sau la putere? Ce le spuneţi albaiulienilor?
Am spus mereu că suntem şi vom fi în opoziţie faţă de vechile practici ale primarului Hava şi ale PDL care căpuşează oraşul, dar şi că sprijinim orice proiect care se face cu gândul la oameni. Asta era misiunea mea ca viceprimar, o pot face foarte bine şi doar ca simplu consilier. Lupta noastră continuă pentru a nu lăsa un partid şi un primar să facă tot ce le trece prin cap în oraş. De aia am fost dat la o parte de acolo, pentru că munceam şi îi incomodam. Acum şi-au luat nişte parteneri comozi, pe cei de la PP-DD, care tac şi se fac părtaşi la prostiile PDL”.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. soso

    luni, 01.10.2012 at 21:45

    Domnule consilier Albani cand o sa invatati romaneste sa ne „expuneti” proiectele dvs.care…”lipsesc cu desavarsire”?

  2. alex

    luni, 01.10.2012 at 23:27

    eu cred ca si-a retras plangerea la un santaj mic/o intelegere…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax