Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Spitalul Județean Alba are de recuperat de la CNAS circa 17 miliarde lei vechi. CJ Alba se implică în identificarea de soluții pentru acoperirea datoriilor

Publicat

Spitalul Județean de Urgență Alba are de recuperat de la Casa de Asigurări de Sănătate aproximativ 17 miliarde lei vechi. Este vorba în principal de bani rezultați ca urmare a indexării de 7,4% și cheltueli de întreținere. Reprezentanții Consiliului Județean Alba au discutat, joi, cu responsabilii CNAS și conducerea unității sanitare, pentru a găsi soluții în vederea recuperării sumelor restante.

În urma acestor discuții, vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman asigură că și în acest an spitalele nu vor beneficia de subfinanțare: „Astăzi am avut o sedință de lucru cu reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate și ai Spitalului Județean Alba, având ca temă datoriile pe care spitalul le are de recuperat de la Casă pe 2012 și primele două luni ale acestui an. În total vorbim de circa 17 miliarde de lei, marea parte din sumă revenind ca urmare a indexării salariale de 7,4 la sută și a cheltuilelor de întreținere (factura pe luna decembrie a fost de circa 4 miliarde de lei vechi). În urma acestei întâlniri am stabilit de comun acord soluțiile pentru recuperarea sumelor restante. Așadar vreau să asigur că la nivelul acestui an nu vom avea subfinanțare la spitale și practic mergem în aceiași parametrii din 2012 la care se adaugă indexarea salarială. Nu există motive de panică, chiar dacă problemele sistemului sanitar rămân”, a anunțat Florin Roman.

Consiliul Județean Alba a investit, în anul 2012, 180 de miliarde de lei vechi pentru modernizarea Spitalului Județean Alba iar finanțarea va continua și în acest an. Administrația județeană va aloca alți 70 de miliarde de lei vechi pentru renovarea unor secții din cadrul unității medicale. De la preluarea spitalului în administrare de către CJ Alba, unitatea sanitară a scăpat de datorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax