Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sport extrem în Munţii Şureanu. Raliu enduro cu participare internaţională

Publicat

Zona de la Şugag până la Cugir, mai precis din Munţii Şureanu din judeţul Alba a fost cuprinsă într-o etapă a raliului enduro internaţional Red Bull Romaniacs. Sportivii au de parcurs un traseu plin de bolovani, copaci, în care vor avea de înfruntat urcuşuri şi coborâşuri extrem de abrupte şi traversări de cursuri de apă.

A opta ediţie a raliului a debutat sâmbătă, la Sibiu şi cuprinde trasee montane în judeţele Sibiu, Hunedoara, Alba şi Vâlcea.

La ediţia din acest an s-au înscris 183 de rideri din 32 de ţări, în etape fiind incluse trasee pe care nu s-a mai mers până acum. În funcție de clasă (Pro,Trial, Extrem Single, Extrem Team, Hobby Single, Hobby Team), participanţii au de înfruntat între 100 şi 200 kilometri de drumuri montane, în fiecare zi de concurs.

De maxim interes pentru fani, anul acesta este duelul dintre Chris Birch (KTM – Noua Zeelandă) și Graham Jarvis (Husaberg – Marea Britanie). La concurs participă Emanuel Gyenes (câştigător la Dakar 2011, la clasa Maraton), la clasa Pro, Ervin Kovacs, Andreas Lettenbichler, Paul Bolton, Xavier Galindo şi alţii.

Dintre cei 21 de concurenți români, îi amintim pe Romeo Dunca (primul pilot român care a concurat în Dakar) și fiul acestuia, Cristi (Hobby Team), Dani Oțil și Krisztian Nagy (Tip Til Team, Hobby Team), Lucian Neaga (câștigătorul de la Hobby Single din 2010 şi concurent în 2011 la Expert Team), alături de Daniel Conopan, echipa integral feminină formată din Sorina Sandu și Andreea Goga sau Ioan Tara și Paul Frățilă (Expert Single).

Filmul competiţiei a fost urmărit de fani din mai multe state din Europa, dar SUA şi Africa de Sud. Organizatorul acestui eveniment este Martin Freinademetz, un om care şi-a dedicat viaţa sporturilor extreme şi care a încercat totul – de la competiţii pe zăpadă, la Sahara, Atacama (cel mai arid deşert al lumii) şi sălbăticia Munţilor Carpaţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax