Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Târgul de Carte „Alba Transilvana”: 60 de edituri, peste 100 de lansări de carte, ateliere şi spectacole la Alba Mall

Publicat

Cea de-a V-a ediţie a Târgului de Carte „Alba Transilvana” aduce la Alba Iulia aproximativ 60 de edituri din ţară şi străinătate, peste 100 de lansări de carte, ateliere, poveşti, spectacole şi personalităţi de cel mai înalt rang, ale culturii, literaturii şi artei. Şi-au anunţat prezenţa la evenimente academicienii Eugen Simion şi Mihai Cimpoi, Grigore Leşe, Victor Rebengiuc, Daniel Leş şi mulţi alţi scriitori, artişti şi prieteni ai cărţii din România  şi din străinătate. Târgul de Carte se desfăşoară în perioada 4-6 mai la Alba Mall, între orele 10.00 – 20.00.

Directoarea Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba, Mioara Pop, a prezentat în linii mari programul Târgului de Carte „Alba Transilvana”, un „târg” în adevăratul sens al cuvântului: spaţiu în care oricine găseşte ceva interesant, de la cărţi de orice gen şi orice nivel, la momente artistice deosebite, cu invitaţi speciali.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a introdus Târgul de Carte în contextul unei mari sărbători a culturii, care are loc în Alba Iulia şi în judeţ în această perioadă (săptămâna trecută a avut loc Colocviul Tinerilor Scriitori, iar în acest sfârşit de săptămână, în paralel cu Târgul, se vor desfăşura Colocviile Romanului Românesc, iar duminică începe Festivalul Internaţional „Lucian Blaga” la Sebeş).

Târgul de Carte de la Alba Iulia va fi locul de întâlnire a numeroşi scriitori şi prieteni ai cărţii străini (din Germania, Nigeria, Polonia, Irlanda, Chişinău, Cernăuţi, Voivodina).

Deschiderea festivă a Târgului de Carte „Alba Transilvana” a avut loc vineri, 4 mai, la ora 12.00, la Alba Mall, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a primarului Mircea Hava şi a directoarei Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga”, cu vizitarea standurilor şi prezentarea celor aproape 60 de edituri participante.

Începând cu ora 12.30, în cadrul Târgului de Carte au fost trecute în program peste 100 de volume, printre care două cărţi din colecţia „Opere Fundamentale” (I.L. Caragiale – Opere, vol. I-III şi Petru Dumitriu – Opere, vol. I-III), lansarea volumului multilingv „La Cumpăna Apelor” de Lucian Blaga, o colecţie „Lucian Blaga”, prezentată de academicienii Eugen Simion şi Mihai Cimpoi, actorul Dorel Vişan, alături de alţi scriitori şi prieteni ai cărţii (Daniel Corbu, Ion Bălu, Al. Husar, Lucian Gruia, Constantin Cubleşan, Radu Voiculescu, Mircea Petean, Ion Miloş, Ion Brad, Eugeniu Nistor, Mioara Pop şi mulţi alţii).

„Lectură şi candoare” a fost un atelier creativ cu lecturi publice, concursuri, lansări de carte pentru copii, scenete, parada costumelor personajelor din poveşti, face painting şi alte activităţi, care vor avea loc începând cu ora 13.00.

Seara de vineri a fost una „arabă” la Alba Mall, unde, începând cu ora 19.00, a avut loc prezentarea Colecţiei Alif, care conţine volume bilingve şi traduceri ale unor opere contemporane de prim rang şi poeme de dragoste, din limba arabă. Seara s-a încheiat cu un recital muzical acustic-live, susţinut de chitaristul Silvan Stâncel.

Zilele de sâmbătă şi duminică continuă cu lansări de carte ale unor scriitori locali şi din ţară, cu ateliere creative de olărit, tipărit, sculptură şi ceramică, expoziţii şi concursuri de creaţie plastică.

Pentru detalii şi modificări de ultimă oră vedeţi www.albatransilvana.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Autobuze electrice și stații de încărcare de 43 de milioane de euro, la Alba Iulia. A fost demarată achiziția

Publicat

autobuz electric

Alba Iulia va beneficia de 13 autobuze electrice achiziționate printr-un proiect național de reînnoire a materialului rulant pentru transport urban. Valoarea totală a acestui proiect depășește 43 de milioane de lei, din care puțin peste 850.000 de lei reprezintă contribuția orașului. Pe lângă autobuze, vor fi cumpărate 13 stații de încărcare lentă și 4 stații […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

APIA: Ajutor de 14,7 euro/ hectar pentru fermierii care au culturi pe terenuri arabile. Cine primeşte mai mult

Publicat

teren agricol agricultura

Ajutorul acordat fermierilor din bugetul naţional pentru culturile amplasate pe teren arabil în anul de cerere 2018 a fost stabilit la 14,7033 euro/hectar, plafonul total alocat acestui sprijin – Ajutorul Naţional Tranzitoriu (ANT1) – fiind de aproximativ 102,36 de milioane de euro, a anunţat, miercuri, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Cea mai […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Conturile deschise la Revolut nu pot fi poprite de ANAF. Care ar fi motivul

Publicat

revolut card

ANAF nu ar putea bloca sumele din conturile românilor, deschise la Revolut, pentru că aceasta nu este instituţie de credit. Totuși, Revolut, ca entitate economică are deschise conturi bancare. Revolut este o instituție care emite monedă electronică și care oferă o alternativă la multe operațiuni bancare pe care un client le-ar putea face, cu excepția […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Sancţiuni mai dure pentru apeluri false la 112. Amenzi dublate sau muncă în folosul comunităţii. Proiect la Senat

Publicat

apel 112

Amenzile pentru persoanele care apelează nejustificat 112 ar putea fi majorate. Un proiect aflat în dezbatere la Senat prevede acest lucru. Inițiatorii proiectului susțin, în expunerea de motive, că numărul alertelor false este foarte mare, de aproximativ 34.000 pe zi, în toată țara, mai exact, 70% din totalul apelurilor nu justifică o situație de urgență. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate