Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(VIDEO) Avocata Doina Scutea a vorbit pentru prima dată despre dosarele penale în care este judecată. Ioan Rus: „Nu vom mai tolera astfel de fapte”

Publicat

Avocata Doina Scutea, cea care până în prezent a deţinut funcţia de decan al Baroului Alba, a vorbit pentru prima dată în faţa presei despre dosarele în care are calitatea de inculpat şi despre acuzaţiile care i se aduc. Scutea se declară nevinovată şi asigură că, în curând, toţi cei care au arătat-o cu degetul se vor convinge de acest lucru.

„Nu sunt vinovată de nici una dintre faptele de care sunt acuzată în cele două dosare şi în curând  veţi avea ocazia să vedeţi şi sentinţele judecătoreşti. Nu am cerut strămutarea dosarelor de la Alba Iulia de frica instanţelor de judecată de aici, aşa cum s-a vehiculat, ci pentru că am vrut să am parte de o judecată corectă, fără ca cineva să poată susţine contrariul. Ceea ce îmi pare rău este că până acum nu am avut ocazia să îmi spun punctul de vedere, nimeni nu mi-a cerut şi mie părerea, aşa cum mi s-ar fi părut corect”, a spus Scutea.

La rândul său, noul decan al Baroului Alba, Ioan Rus a recunoscut că dosarele în care Scutea este implicată au şifonat imaginea instituţiei şi că astfel de fapte nu vor mai fi tolerate.

Reamintim că avocata Doina Scutea are calitatea de inculpat în două dosare penale. Unul dintre ele este Dosarul „Continental”, în care avocata este judecată alături de omul de afaceri Dorel Tamaş pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, delapidare, spălare de bani în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Un alt dosar în care aceasta este judecată este cauza cunoscută sub numele de „Corupţie la Finanţe”, în care avocata este acuzată, alături de fostul director al DGFP Alba, Anghel Bogin, omul de afaceri Alexandru Duca şi foştii ofiţeri SIE, Claudiu Vulpe şi Radu Bogdan de trafic de influenţă, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ascultaţi integral declaraţiile avocatei Doina Scutea şi ale decanului Baroului Alba, Ioan Rus.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax