Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Două zile de cultură „underground”, la festivalul Dark Bombastic Evening, a IV-a ediție, la RYMA

Publicat

YouTube video

În weekend-ul 17-18 august 2012, Cetatea din Alba Iulia va redeveni o destinație pentru câteva sute de tineri nonconformiști, români și străini, prieteni ai mișcării artistice în afara tiparelor. Sub sloganul „underground will never die”, aici se va desfășura cea de-a IV-a ediție a festivalului Dark Bombastic Evening (DBE), cu muzică de calitate și alte ramuri artistice ale culturii „underground”: dans, teatru, dark cabaret, proiecții vizuale, scenografii adaptate și alte forme de exprimare artistică. Aproximativ 20 de trupe din peninsula scandinavă, insulele britanice, Islanda, Polonia, România, Olanda, Italia vor concerta în cele două zile de festival. Toate acestea vor avea loc, vineri și sâmbătă, în spațiile RYMA.

„DBE este o platformă atipică, ce susține Spiritul Underground, exprimarea artistică variată și de calitate, libertatea de opinie, deschiderea la nou și nestandardizat, bunul simț, decența în tot și toate.

Totul a fost pornit din admirație pentru artiștii talentați care doresc să împărtașească în cel mai onest mod viziunile lor către un public explorator de elemente noi, inovative, originale. DBE respectă clasicul, dar rezonează la vectorii de avangardă, experimentali și atipici. În 2 zile efective, prieteni noi și vechi își propun să evadeze din cotidian, să petreacă un week-end atipic într-o companie frumoasă și, nu în ultimul rând, să susțină o identitate care, de la an la an, pare să prindă un contur bine definit”. Aceasta este descrierea festivalului, din perspectiva organizatorilor.

Festivalul se află la a IV-a ediție în România. Inițial, evenimentul a fost organizat în București, însă, în 2011, a fost mutat la Alba Iulia, prin parteneriatul cu Asociația RYMA. La ediția din 2011, în Cetate s-au prezentat aproape 1.000 de turiști, dintre care peste 200 străini, veniți special pentru eveniment. Câțiva turiști și-au rezervat deja camere la hoteluri pentru week-endul 17-18 august. Și în acest an, campingul de la RYMA va sta la dispoziția celor care vor dori să se cazeze în cort în aceste zile.

Din line-up-ul din acest an fac parte trupele: Alcest (Franța), Dark Buddha Rising (Finlanda), Falloch (Scoția), Isole (Suedia), Lantlos (Germania), Oranssi Pazuzu (Finlanda), Solstafir (Islanda), The Mount Fuji Doomjazz Corporation (Olanda), Unholy (Finlanda), Coulisses (Suedia), Hexvessel (Finlanda/Marea Britanie), Isobel & November (Suedia), Job Karma (Polonia), Of the Wand and the Moon (Polonia), Sunset in the 12th House (România), Rose Rovine e Amanti (Italia), The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble (Olanda), Theodor Bastard (Rusia).

În program mai sunt incluse expoziția de artă „There are no shadows on our maps”, expoziția de pictură „De Civitas” a artistului Mihnea Cristian Badea și alte evenimente artistice. Citiți mai multe pe site-ul oficial al festivalului.

Festivalul se desfășoară pe parcursul a două zile și două nopți. Prețul unui bilet este de 90 de lei pe zi, iar un abonament pe două zile costă 170 de lei. Pentru organizarea acestui festival, Asociația RYMA a solicitat Consiliului Local Alba Iulia un sprijin financiar de 10.000 lei, din care a primit 5.000 lei.

Vedeți mai jos o prezentare video a ediției DBE din acest an:

YouTube video

Vedeți mai jos în video o prezentare a ediției DBE de anul trecut:

YouTube video

FOTO: darkbombasticevening.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax