Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de 1,7 milioane de lei date de Poliţie, după controale la unităţi şi instituţii de interes public. Câte nu aveau sisteme electronice de pază funcţionale


Publicat

camera video supraveghereÎn primele 4 luni ale acestui an, poliţiştii structurilor de ordine publică au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului agenţilor economici şi pentru verificarea legalităţii funcţionării prestatorilor de servicii de securitate, precum și pentru îmbunătăţirea modului de executare a serviciului şi sporirea vigilenţei personalului de pază şi protecţie, transmite IGPR.

În perioada ianuarie – aprilie, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, polițiștii strucuturilor teritoriale de ordine publică au efectuat, la nivel național, o serie de acțiuni, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor care aduc atingere patrimoniului deţinătorilor de valori şi cu privire la legalitatea funcţionării prestatorilor de servicii în domeniul securităţii fizice.

Acțiunile au vizat obiectivele care operează cu valori şi prezintă vulnerabilităţi generatoare de riscuri la securitatea fizică, respectiv unităţi şi instituţii de interes public, unităţi bancare, instituţii de creditare din categoria organizaţiilor cooperatiste şi I.F.N., societăţi care au ca obiect de activitate schimbul valutar, case de amanet / unităţi profilate pe activităţi cu bijuterii din metale preţioase, unităţi poştale, staţii de comercializare a carburanţilor/ combustibililor, spaţii comerciale cu suprafeţe mai mari de 500 mp, săli şi incinte de exploatare a jocurilor de noroc, prestatori de servicii de pază şi în sisteme tehnice, dar și alte categorii de unităţi.

În perioada analizată, au fost evaluate măsurile de securitate fizică la 17.887 de agenţi economici și instituții publice (sau de interes public) și au fost efectuate 808 controale privind respectarea legislației incidente în domeniul sistemelor de securitate private de către prestatorii de servicii de securitate.

Din verificări, a reieșit că majoritatea entităţilor cu cerinţe speciale, respectiv 14.746 de unităţi (82,43%), au implementat cerinţele minimale de securitate fizică în termenul de conformare, îmbunătăţindu-şi astfel nivelul de securitate, fapt care a dus la evitarea producerii unor evenimente negative majore în acest domeniu.

În celelalte cazuri, au fost stabilite măsuri şi termene de remediere a neajunsurilor constatate, fiind aplicate 1.143 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.775.000 de lei.

Astfel, din totalul celor 5.782 de unităţi şi instituţii de interes public controlate, polițiștii au constatat că peste 80% au implementat cerinţele minimale prevăzute de lege, fiind identificate 123 de unităţi cu sisteme electronice nefuncţionale.

Pentru deficienţele constatate, au fost aplicate 239 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 186.700 de lei, dintre acestea 91 fiind aplicate factorilor responsabili din cadrul unităţilor în cauză, iar 148 prestatorilor de servicii.

De asemenea, polițiștii au efectuat 643 de controale la unităţile bancare, constatând că în majoritatea cazurilor au fost implementate cerinţele minimale prevăzute de lege, însă în 7 cazuri sistemele electronice ale obiectivelor nu erau funcţionale.

Pentru deficienţele constatate, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18.000 de lei, 4 fiind aplicate factorilor responsabili din cadrul unităților și 6 fiind aplicate prestatorilor de servicii.

În urma controalelor efectuate la 819 societăţi care au ca obiect de activitate schimbul valutar, polițiștii au constatat că 97% au implementat cerinţele minimale, în 13 cazuri,  sistemele electronice ale obiectivelor nu erau funcţionale, fiind dispuse măsuri pentru remedierea defecţiunilor.

Urmare a deficienţelor constatate, au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 38.100 de lei.

În perioada analizată, polițiștii au verificat și 400 de instituţii de creditare din categoria organizaţiilor, pentru deficienţele constatate fiind aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 32.300 de lei.

De asemenea, polițiștii au controlat 1.193 de case de amanet/unităţi profilate pe activităţi cu bijuterii din metale preţioase, constatând că 94% au implementat cerinţele minimale, în 9 cazuri, sistemele de alarmare la efracție ale obiectivelor nefiind funcţionale. Au fost dispuse măsuri pentru remedierea defecţiunilor și au fost aplicate 68 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 103.000 de lei.

Au fost controlate și 1.760 de unităţi poştale, constatând că 30 % au implementat cerinţele minimale, fiind identificate 203 unităţi la care sistemele electronice de securitate nu erau funcţionale.

Astfel, polițiștii au aplicat 176 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 170 pentru unităţile poştale şi 6 pentru prestatorul de servicii, cuantumul amenzilor fiind de 383.400 de lei.

Au fost efectuate controale la 1.332 de staţii de comercializare a carburanţilor constatând că 92 % au implementat cerinţele minimale, fiind identificate 35 de unităţi la care sistemele electronice de securitate nu erau funcţionale.

Polițiștii au aplicat 105 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 179.800 de lei, dintre care 86 au fost aplicate unităţilor, iar 19 prestatorilor de servicii.

În urma controalelor efectuate la 1.298 de spaţii comerciale cu suprafeţe mai mari de 500 mp, 95 % au implementat cerinţele minimale, fiind identificate 14 unităţi la care sistemele electronice de securitate nu erau funcţionale.

Au fost aplicate 148 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 232.800 de lei, dintre care 81 au fost aplicate unităţilor, iar 67 prestatorilor de servicii.

Polițiștii au efectuat și 3.037 de controale la săli de jocuri de noroc, constatând că 86% au implementat cerinţele minimale, fiind aplicate 320 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 278 unităţilor şi 42 prestatorilor, în valoare totală de 566.800 de lei.

Au mai fost verificate 21 de centre de procesare a numerarului, constatându-se că 5 unităţi au implementat cerinţele minimale. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale, fiind stabilite termene de remediere a deficiențelor constatate.

A fost verificată securizarea a 50 de magazine de comercializare a armelor şi muniţiilor fiind identificată o singură unitate, care nu a implementat aceste cerințe. Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.000 de lei.

Au fost efectuate 644 de controale la casierii ale furnizorilor de utilităţi, constatându-se că 596 au implementat cerinţele minimale.Au fost identificate 5 cazuri în care sistemele electronice nu erau funcţionale și au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 19.800 de lei.

Au fost organizate 908 controale la bancomatele off-site, constatându-se că 887 au implementat cerinţele minimale, iar în 11 cazuri, sistemele electronice ale spaţiilor destinate bancomatelor nu erau funcționale, fiind aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 44.600 de lei.

În contextul controalelor desfășurate, polițiștii au verificat și media timpilor de reacţie a echipajelor dispeceratelor de monitorizare pentru aceste obiective.

În ceea ce privește prestatorii de servicii de pază şi în sisteme tehnice, pentru verificarea modului de executare a serviciilor de pază, polițiștii au controlat 312 societăţi specializate, puncte de lucru şi obiective ale acestora.

În cadrul acţiunilor, au fost identificate 26 de societăţi ce au încheiat contracte cu tarife nesustenabile şi 11 societăţi ce au angajat personal cu contract part-time (sub 8 ore).

De asemenea, s-a constatat că 40 de societăţi nu respectă prevederile legale, fiind aplicate 91 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 147.300 de lei.

Au mai fost verificate 186 de societăţi licenţiate în sisteme tehnice de alarmare împotriva efracţiei, constatându-se că 5 societăţi nu respectă prevederile legale, fiind aplicate 4  sancţiuni, în valoare de 15.000 de lei.

Activităţile de control au cuprins şi modul de organizare şi funcţionare a 41 de dispecerate de monitorizare şi intervenţie (2 dispecerate identificate cu depăşirea timpului de reacţie), fiind aplicate 7 sancțiuni cu amendă, în valoare de 29.000 de lei.

În domeniul prestării serviciilor de pază a transportului de valori monetare, au fost controlaţi 165 de prestatori şi 104 transportatori în sistem intern. S-a constatat că 59 de societăţi nu respectă prevederile legale, fiind aplicate 98 de sancţiuni, în valoare de 311.800 de lei.

Poliţiştii vor continua acţiunile de acest gen, punând accent pe legalitatea funcţionării societăţilor de pază şi evaluarea eficienţei serviciilor prestate de acestea.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

RECORD negativ: 4.848 cazuri COVID-19 confirmate în România, în ultimele 24 de ore. Date oficiale din 21 octombrie

Publicat

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în România a ajuns la 191.102, potrivit datelor transmise miercuri, 21 octombrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 4.848 infectări noi.

Citește și ALBA: 174 de cazuri de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

Comparativ, până luni, la nivel național, erau raportate 186.254 cazuri (3.400 noi), 5.996 decese (65 decese noi), 134.395 pacienți vindecați, 2.890.071 de teste în total; 29.400 efectuate în ultimele 24 de ore, 19.172 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.228 la cerere; raportate și rezultatele a 445 de teste prelucrate anterior.

Situația cazurilor noi / numărul de testări din ultimele zile:

21 noiembrie – în actualizare

20 noiembrie – 3.400 cazuri noi după 29.845 teste (2.890.071 de teste în total; 29.400 efectuate în ultimele 24 de ore, 19.172 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.228 la cerere; raportate și rezultatele a 445 de teste prelucrate anterior)

19 noiembrie – 2.466 cazuri noi după 8.040 testări (2.860.226 de teste în total; 8.040 efectuate în ultimele 24 de ore, 5.681 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.359 la cerere)

18 octombrie – 3.920 cazuri noi după 19.507 testări (2.852.186 de teste în total; 19.507 efectuate în ultimele 24 de ore, 11.530 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.977 la cerere)

17 octombrie – 3.952 cazuri noi după 31.767 testări (2.832.679 de teste în total; 31.767 efectuate în ultimele 24 de ore, 18.564 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.203 la cerere)

16 octombrie – 4.026 cazuri noi – după 30.431 testări (2.800.912 teste în total; 30.325 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 18.337 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.988 la cerere; raportate și rezultatele a 106 teste prelucrate anterior)

15 octombrie – 4.013 cazuri noi după 29.856 testări; (2.770.481 de teste în total; 29.646 efectuate în ultimele 24 de ore; 17.575 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.081 la cerere; raportate și rezultatele a 211 teste prelucrate anterior)

14 octombrie – 4.016 cazuri noi după 31.318 testări (2.740.624 de teste în total; 31.318 efectuate în ultimele 24 de ore, 18.899 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.419 la cerere)

13 octombrie – 3.109 cazuri după 26.718 testări (2.709.306 teste în total; 26.718 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.933 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.785 la cerere)

10 octombrie – 3.517 cazuri noi, după 29.284 testări (2.656.828 de teste în total; 29.284 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.924 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.360 la cerere)

7 octombrie – 2.958 cazuri noi, după 27.849 teste (2.568.071 de teste în total; 27.814 efectuate în ultimele 24 de ore, 17.351 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.463 la cerere; raportate și rezultatele a 35 de teste prelucrate anterior)

2 octombrie – 2.343 cazuri noi, după 26.011 testări (2.471.499 de teste în total; 26.011 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 15.436 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.575 la cerere)

30 septembrie – 2.158 cazuri, după 26.021 testări (2.419.691 de teste în total; 26.021 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.233 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.788 la cerere)

16 septembrie – 1.713 cazuri noi după 26.520 teste (2.136.544 de teste în total; 25.991 în ultimele 24 de ore, 16.542 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.449 la cerere; raportate și rezultatele a 529 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore) – record

27 august – 1.504 cazuri după 25.052 testări (1.730.420 teste în total; 25.052 în ultimele 24 de ore, din care 14.151 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 10.901 la cerere)

Situația îmbolnăvirilor pe județe – 21 octombrie – sursă INSP:

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri noi (în actualizare):

sursă: Grupul de Comunicare Strategică

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

TOP incidența COVID în județul ALBA, pe localități. Situația la 14 zile, actualizată de Direcția de Sănătate Publică

Publicat

Direcția de Sănătate Publică Alba a prezentat, miercuri, situația actualizată a incidenței cazurilor de COVID-19 în județ. Este vorba despre situația cazurilor noi în intervalul ultimelor 14 zile, raportate la mia de locuitori.

În total, la nivelul județului Alba, incidența cazurilor noi de COVID-19 în ultimele 14 zile este de 3.26 (anterior 3.06), potrivit DSP.

În perioada 7-20 octombrie 2020, la nivelul județului Alba s-au înregistrat 1.237 de infectări noi cu coronavirus (anterior 1.162).

Cele mai multe cazuri sunt în mediul urban – 1.015 (incidență 4.45).

Cea mai mare incidență a cazurilor noi este la Ocna Mureș 7.74. La Aiud este 6.81 (anterior 7.04). La Alba Iulia este de 4.44 (anterior 4.28).

TOP localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba) – în actualizare:

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Focar de coronavirus la un așezământ social din Dumbrava, comuna Unirea. 23 de persoane, testate pozitiv

Publicat

Un nou focar a fost descoperit la Așezământul Social Sfânta Veronica din Dumbrava (Unirea), unde funcționează o casă de tip familial și un cămin pentru persoane vârstnice.

23 de persoane au fost testate pozitiv, după ce alte 6 cazuri apăruseră anterior acolo.

În Alba au fost înregistrate 3.765 de cazuri, de la începutul epidemiei.

Citește și: ALBA: 174 de cazuri de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

În județul Alba au fost descoeprite în ultimele zile mai mule focare la centre sociale, primării și firme.

Cel mai mare focar este cel de la centrul de la Galda de Jos.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 174 de cazuri de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

Publicat

În ultimele 24 de ore, în județul Alba s-au înregistrat 174 de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor transmise miercuri, 21 octombrie, de DSP Alba.

În total numărul de persoane infectate până în acest moment în județul Alba a ajuns la 3765.

Marti, în Alba au fost prelucrate 1190 de probe (831 la DSP si 359 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 95.393.

Lista localităților în care au fost identificate cazurile (21 octombrie):

Abrud 2

Aiud 20

Alba Iulia 32

Baia de Arieș 2

Blaj 19

Bucerdea Grânoasă 1

Câmpeni 4

Ciugud 2

Cugir 14

Daia Română 2

Doștat 1

Gârbova 1

Ighiu 1

Livezile 2

Lupșa 1

Mirăslău 1

Noșlac 2

Ocna Mureș 15

Rădești 1

Sântimbru 1

Sebeș 20

Șibot 1

Șugag 1

Teiuș 2

Unirea 24

Valea Lungă 2

PRECIZARE: S-a testat foarte mult în interioriul și în jurul focarelor deja depistate în județ, astfel fiind identificate noi cazuri.

De asemenea, un număr mare de infectări depistate în ultimele 24 de ore se regăsesc în testele recoltate pacienților de spitalele din județ și trimise spre prelucrare.

Până marți, erau raportate 122 cazuri noi în ultimele 24 de ore (3.591 în total), 1.511 persoane vindecate de la începutul pandemiei, 107 decese în total, 94.203 teste prelucrate (1.007 probe, în ultimele 24 de ore).

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate