Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Au fost publicate REZULTATELE FINALE ale examenului de absolvire a Institutului Național al Magistraturii. LISTA judecătorilor și procurorilor stagiari

Publicat

judecatorieÎn perioada 11 -15 mai, auditorii de justiţie au susţinut examenul de absolvire, pentru a fi numiţi judecători sau procurori stagiari. Vineri 12 iunie au fost publicate rezultatele finale, dupa rezolvarea contestațiilor.

Examenul de absolvire a constat în probe teoretice şi practice, cu subiecte distincte pentru judecători şi procurori, prin care s-au verificat însuşirea cunoştinţelor necesare exercitării funcţiei de judecător sau de procuror.

AICI rezultatele finale pentru JUDECĂTORI

AICI rezultatele finale pentru PROCURORI

Pentru absolvirea Institutului National al Magistraturii, candidatul trebuia să obţină media generala de minimum 7 şi cel puţin nota 5 la fiecare dintre materiile de examen.

Prima probă a fost la disciplina „Drept civil și drept procesual civil”, a doua probă la disciplina „Drept penal și drept procesual penal” și a treia probă la disciplina „Organizare judiciară”.

Anterior numirii lor ca judecători sau procurori stagiari, absolvenţii Institutului National al Magistraturii sunt verificaţi sub aspectul îndeplinirii cerinţei de avea o bună reputaţie (în conformitate cu art. 12 din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificările şi completarile ulterioare).

În termen de 10 zile de la susţinerea ultimei probe a examenului de absolvire a Institutului National al Magistraturii, auditorii de justiţie depun la INM următoarele documente:

– adeverinţe eliberate de primării şi/sau, după caz, de administraţiile financiare de la domiciliile avute în ultimii 2 ani din care să rezulte, dacă este cazul, natura şi tipul contravenţiilor comise şi sancţiunile contravenţionale aplicate;

– certificatul de cazier judiciar;

– declaraţia pe propria răspundere privind precizarea domiciliului avut în ultimii 2 ani;

– orice alte înscrisuri pe care le consideră relevante pentru verificarea îndeplinirii cerinţei de bună reputaţie.

În vederea verificării îndeplinirii cerinţei bunei reputaţii, Institutul Naţional al Magistraturii solicită Direcţiei resurse umane şi organizare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii date privind o eventuală eliminare, pe parcursul celor 2 ani de formare în cadrul Institutului National al Magistraturii, din concursurile de admitere în magistratură organizate de Consiliul Superior al Magistraturii şi poate solicita, în măsura în care consideră necesar, relaţii de la alte instituţii.

După verificarea datelor, rezultatele se consemneaza în cuprinsul unui raport unic cu privire la toţi absolvenţii, în care se prezintă distinct situaţia acelor candidaţi despre care se conturează indicii ca nu s-ar bucura de o bună reputaţie. Pe baza acestui raport, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii hotărăşte cu privire la îndeplinirea cerintei privind buna reputaţie.

Absolvenţii Institutului Naţional al Magistraturii care nu se bucură de o bună reputaţie nu pot fi numiţi ca judecători sau procurori stagiari.

La verificarea cerinţei bunei reputaţii sunt avute în vedere următoarele criterii: tipul şi împrejurările de săvârşire a faptei, forma de vinovăţie, tipul de sancţiune aplicată, conduita adoptată în timpul cercetării disciplinare sau al procesului judiciar, impactul asupra opiniei publice generat de fapta persoanei în cauză, precum şi perioada de timp care a trecut de la aplicarea sancţiunii disciplinare, contravenţionale, administrative sau de la rămânerea definitivă a condamnării.

Absolventii INM care nu au fost numiţi judecători sau procurori stagiari pentru neîndeplinirea cerintţei de bună reputaţie sunt obligaţi să restituie bursa de auditor de justitie si cheltuielile de scolarizare.

In cazul in care un auditor de justitie nu promoveaza examenul de absolvire in prima sesiune, acesta are dreptul sa participe la urmatoarea sesiune, organizata pentru urmatoarea promotie de auditori. Absenta nejustificata sau nepromovarea examenului la a doua sesiune atrage pierderea dreptului de a fi numit judecator sau procuror. Persoana aflata in aceasta situatie este obligata sa restituie bursa si cheltuielile de scolarizare.

Absolventii Institutului National al Magistraturii care se bucura de buna reputatie sunt numiti de catre Consiliul Superior al Magistraturii in functiile de judecatori sau procurori stagiari, dupa caz, in functie de optiunea exprimata, pe baza mediei generale, calculata cu 3 zecimale, care reprezinta media aritmetica a rezultatelor finale ale fiecarui an de studiu si ale examenului de absolvire a Institutului.

La egalitate de medii au prioritate candidatii care au obtinut nota finala mai mare la examenul de absolvire.

In cazul in care exista o imposibilitate obiectiva de a asigura numarul de posturi de judecatori sau procurori stagiari, corespunzator numarului de posturi pentru care au formulat optiuni, auditorii de justitie vor fi numiti in alta functie decat cea pentru care au optat dupa primul an de cursuri in cadrul Institutului National al Magistraturii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax