EVENIMENT
CINCI alternative delicioase pentru masa de Paște, fără carne de miel. Ce poți găti rapid sau ușor de Sărbători
3. Rețetă de Paște – Ciorbă de legume
Ingrediente: 4 cartofi, 4 morcovi, o țelină medie, păstârnac (2 bucăți), 3 ardei, 1 dovlecel, 2 cepe, ulei (2 linguri), bullion (5 linguri) sau 150 ml suc de roșii, borș/zeamă de varză (300 ml), 2 ouă, 2 linguri leuștean tocat, sare.
Vezi și MASA DE PAȘTE: Drob, friptură și ciorbă de miel. Cum poți să gătești cele mai delicioase preparate tradiționale
Mod preparare: Cartofii, morcovii și albitura se taie cubulețe. Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit în ulei, apoi se adaugă legumele tocate, 5-6 căni de apă și o linguriță de sare.
Se toacă și dovlecelul și ardeii. După ce se înmoaie cartofii în ciorba pusă la fiert, se adaugă dovlecelul și ardeii. Apoi se pune bulionul/sucul de roșii, borșul și se lasa sa dea în clocot, apoi se pun ouăle bătute bine.
Acestea se împrăștie cu o furculiță, ca să nu se franjureze. Se pune apoi sare și leuștean.
4. Rețetă de Paște – Ruladă de porc cu smochine și nuci
Ingrediente: carne porc (spată), prosciutto (10 felii subțiri), smochine (5 buc), nuci coapte, usturoi (2 căței), o chiflă, salvie (1 linguriță), rozmarin (1 linguriță), ulei de măsline (3 linguri), sare, piper.
Mod preparare: se spală bine bucata de carne și se îndepărtează eventualele pielițe; se taie cu cuțitul pe toată suprafața, cu excepția unei margini; smochinele, mărunțite, se amestecă cu nucile tocate și date la cuptor.
Se pune apoi usturoiul tocat fin, salvia și rozmarinul, chifla ruptă bucățele mici, uleiul de măsline, piper și puțină sare; pe o hârtie de copt se pun feliile de prosciutto, apoi carnea de porc, umplutura cu smochine; se rulează carnea cu ajutorul foii de copt, se leagă cu sfoară de bucătărie.
Se unge rulada cu ulei de măsline, se pune un pat de legume; o tavă cu toate acestea se pune la cuptor pentru 60-70 de minute; se poate pune și puțină apă, ca să nu fie carnea prea uscată.
5. Rețetă de Paște – Prăjitură lămâiță
Ingrediente: 140 g făină, 150 g zahăr, un praf sare, 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu, 2 ouă, 2 linguri iaurt simplu, 3 linguri ulei, coajă de la 2 lămâi, 3 linguri zeamă lămâie. Glazura: 150 g zahăr pudră, coaja unei lămâi, 2-4 linguri zeama de lămâie
Mod preparare: se pun toate ingredientele pentru blat într-un castron și se amestecă (cu lingura sau mixerul), între timp se preîncălzește cuptorul și se pregătește o tavă, în care se pune o foaie de copt; compoziția pentru blat se pune în tavă la cuptor, pentru 25-30 de minute sau până se rumenește.
Se pregătește glazura (se pune zeama de lămâie peste zahărul pudră, puțin câte puțin, amestecând continuu; când glazura devine mai lichidă ca mierea, este gata); se scoate blatul din cuptor, se lasă la răcit, apoi se glazurează; se pune totul la rece 20-30 de minute.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.