Eveniment
Comunicat de presă: RER Vest, ADI Salubris Alba și primăriile vor verifica, în teren, respectarea regulilor de colectare separată
După introducerea colectării deșeurilor reciclabile din saci galbeni în mai multe localități din mediu rural, în zonele de operare RER Vest – RETIM, asocierea, administrațiile locale și ADI Salubris Alba încep verificarea, în teren, a felului cum sunt precolectate și depozitate deșeurile.
În perioada următoare, echipaje formate din angajați RER Vest, reprezentați ADI Salubris Alba și ai administrațiilor locale vor parcurge localitățile în zilele de colectare a deșeurilor reciclabile, pentru a se asigura că utilizatorii serviciului de salubrizare cunosc și respectă regulile de colectare separată.
Le reamintim clienților asocierii RER Vest – RETIM că, în cazul în care sacii galbeni primiți nu sunt suficienți pentru cantitățile generate în gospodărie, le este recomandat să depoziteze deșeurile reciclabile și în alt tip de sac, fie și colorat, cât timp este transparent și permite vizualizarea conținutului.
Dacă sunt depozitate în saci de culori închise, opace, deșeurile reciclabile pot „ascunde” inclusiv deșeuri reziduale, iar astfel, efortul de colectare separată devine
inutil, după amestecarea acestor două fracții.
Motiv pentru care echipele de control vor atenționa oamenii și le vor explica care sunt variantele de depozitare corectă a fracției uscate.
Acțiunile de verificare vor continua în toată luna septembrie, urmând ca, din data de 1 octombrie, pentru a evita contaminarea deșeurilor reciclabile cu cele reziduale,
echipajele asocierii să nu mai ridice, în ziua de colectare, deșeurile depozitate în saci de culori închise, opace.
Acești saci vor fi marcați prin aplicarea unui autocolant, care conține un avertisment că sacul este de o culoare închisă și nu permite vizualizarea conținutului.
Deșeurile din acești saci trebuie separate corect într-un alt tip de sac, fie cel galben, fie un altul colorat, transparent pentru a putea fi colectate ca deșeuri
reciclabile în săptămâna dedicată colectării a deșeurilor reciclabile.
Le reamintim clienților noștri care locuiesc la case și colectează deșeurile reciclabile în saci galbeni că în aceștia se depozitează doar ambalaje din plastic, metal, hârtie și carton, cum sunt: PET-uri, recipiente de detergenți, ambalaje din plastic ale produselor de îngrijire (gel de duș, șampon, balsam, săpun lichid), folii și pungi din plastic, folie din aluminiu, doze din aluminiu, cutii din conserve, ambalaje din hârtie și carton ale produselor alimentare (cutii de pizza, cartoane de ouă), maculatură, ziare și cutii din carton.
Recomandăm ca toate deșeurile să se depoziteze în saci doar după ce au fost clătite, pliate și/sau strivite, în funcție de ambalaj.
Despre Asocierea RER Vest – RETIM Ecologic Service și RER Group Asocierea RER Vest SA – RETIM Ecologic Service a fost înființată cu scopul de a oferi servicii de
salubritate profesioniste locuitorilor din județul Alba.
Astfel, în urma câștigării licitației organizată de ADI Salubris Alba, în anul 2019, asocierea este responsabilă de colectarea și sortarea deșeurilor din Zona 1: orașele Alba Iulia, Aiud, Ocna Mureș, Teiuș, respectiv comunele Ciugud, Berghin, Ohaba, Mihalț, Stremț, Galda de Jos, Cricău, Întregalde, Ighiu, Sântimbru, Râmeț, Rădești, Rimetea, Lopadea Nouă, Livezile, Mirăslău, Ponor, Hopârta, Fărău, Noșlac, Lunca Mureșului, Unirea, și Zona 2: orașele Sebeș, Cugir, respectiv comunele Daia,Cut, Spring, Doștat, Gârbova, Câlnic, Săsciori, Pianu, Săliștea, Blandiana, Vințu de Jos, Ceru-Băcăinți, Șibot, Șugag.
RER Group a fost înființat în anul 1994 de către concernul german RWE, desfășurând activități în domeniul salubrității, recuperării ecologice și reciclării. Grupul RER deține șapte companii – REBU, RETIM, RER Sud, RER Brăila, RER Vest, RER Servicii SRL și RER DATA, iar la finalul anului 2021 avea 2300 de angajați.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Classicx
vineri, 11.08.2023 at 22:38
Foarte bine. De unde luam sacii galbeni??? Salpestru ridica plasticul și lasă un sac… REER Vest nu. Nici în oraș, nici la sat. Îți mai vând cei de pe mașinile de gunoi, la preț dublu…
Cetatean
sâmbătă, 12.08.2023 at 08:20
In Alba Iulia NU se mai ridica gunoiul reciclabil. Se pune in tomberonul de gunoi menajer si se goleste in masina de gunoi menajer. Chiar daca am trimis dovada la RERVest, se procedeaza la fel.
De ce mai reciclam?
Si da, gunoiul menajer este in sacul gaLben dat de ei!!!
Gogu
sâmbătă, 12.08.2023 at 22:00
Corect noi colectam reciclabilele in saci galbeni iar ei ii aduna in acceiasi masina cu fractia umeda .Ei nu contamineaza doar noi ca nu spalam o conserva.Acum ceva timp eram indrumati sa facem dus in doi sa nu udam gradinile ,acum trbuie spalate cutiile de conserva, oare nu se poate face aceasta procedura la momentul reciclarii.Este mai scumpa apa decat cutia de conserva deci la gunoi