Actualitate
CONCURS la Tribunalul Alba, pentru ocuparea unor posturi de consilier de probațiune. Condiții de participare și alte detalii pentru candidaţi
Direcția Națională de Probațiune organizează, în perioada decembrie 2016 – iunie 2017, concurs pentru ocuparea a 187 de posturi vacante de consilier de probațiune, în cadrul serviciilor de probațiune. În județul Alba există 8 posturi vacante, din care 3 începând cu 1 iunie.
Concursul pentru ocuparea posturilor vacante de consilier de probațiune se va desfășura în municipiul București, începând cu data de 31 ianuarie. Cei interesați își pot depune dosarele la sediul tribunalului în raza căruia locuiesc, până în ultima zi a lunii ianuarie, la ora 15.00.
Condiţii de participare
Potrivit art. 20 alin. (1) din Legea nr. 123 privind statutul personalului de probaţiune, cu modificările şi completările ulterioare, pentru a putea deveni consilier de probaţiune, candidatul trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii:
a) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
b) să nu aibă antecedente penale, să nu aibă cazier fiscal;
c) să cunoască limba română, scris şi vorbit;
d) să fie apt din punct de vedere medical şi psihologic pentru exercitarea funcţiei, fapt dovedit pe baza testării medicale şi psihologice de specialitate organizate în acest scop;
e) să se bucure de o bună reputaţie;
f) să fie licenţiat în asistenţă socială, psihologie, sociologie, pedagogie sau drept;
g) să promoveze concursul organizat pentru ocuparea funcţiei pentru care candidează.
Nu este cerută vechime anterioară în muncă sau în specialitatea diplomei de licenţă. Testarea medicală şi psihologică prevăzută la punctul d) se va realiza în conformitate cu Metodologia de examinare medicală în vederea selecţiei candidaţilor pentru ocuparea posturilor vacante de execuţie şi a funcţiilor vacante de conducere din sistemul de probaţiune aprobată prin Ordinul ministrului justiţiei nr. 2224/C/2016, respectiv.
Pentru înscrierea la concursul pentru ocuparea posturilor de consilier de probaţiune, candidaţii vor prezenta un dosar de înscriere care va conţine:
a) copie a actului de identitate;
b) copie a certificatului de căsătorie sau a altor acte, în cazul în care numele de pe actele de studii este diferit de cel de pe actul de identitate;
c) copie legalizată a diplomei de licenţă sau adeverinţa provizorie care atestă universitatea absolvită, precum şi copie legalizată a foii matricole ori a suplimentului la diplomă, după caz;
d) declaraţie pe proprie răspundere privind lipsa antecedentelor penale şi a celor fiscale (disponibilă la adresa www.just.ro, în secţiunea alocată concursului) sau certificatul de cazier judiciar şi cazier fiscal, în original. Până la data numirii pe post, candidaţii îşi completează dosarul cu certificatul de cazier judiciar şi fiscal, în original, dacă acestea nu au fost depuse în momentul înscrierii.
e) curriculum-vitae (format european) (disponibil la adresa www.just.ro, în secţiunea alocată concursului);
f) cerere – tip de înscriere la concurs (disponibilă la adresa www.just.ro, în secţiunea alocată concursului);
g) dovada de plată a taxei de înscriere la concurs, efectuată în contul Direcţiei Naţionale de Probaţiune.
Vor fi luate în considerare diplomele sau adeverinţele care atestă studiile de lungă durată absolvite, indiferent de formă sau emitent, cu condiţia ca acesta din urmă să fie o unitate de învăţământ acreditată, în cazul absolvirii studiilor în România sau recunoscută de statul român, în cazul absolvirii studiilor în străinătate.
Dosarele candidaţilor înscrişi la concurs sunt transmise de către tribunale Direcţiei Naţionale de Probaţiune din cadrul Ministerului Justiţiei, în cel mult 5 zile lucrătoare de la finalizarea perioadei de înscriere.
VEZI AICI LISTA POSTURILOR și alte detalii.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News