Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Înșelătorie pe internet, în numele Poștei Române. Ce e-mail a primit un cetățean din Alba Iulia și ce date i se cereau

Publicat

”Pachetul nu a putut fi livrat în data de…” așa începe un nou tip de înșelătorie pe internet, sub forma unui e-mail, care pretinde a fi trimis de Poșta Română. 

Mai mult de atât, adresa de e-mail de pe care este trimis mesajul are terminația ”upb.ro”, un subdomeniu ce aparține Universității Politehnice din București. 

Un astfel de e-mail a primit și un cetățean din Alba Iulia.

În mesajul respectiv, trimis chipurile, de Poșta Română, cetățeanul este informat că un pachet nu a putut fi livrat din cauza faptului că nu au fost plătite anumite taxe vamale.

Pentru a rezolva acest lucru, cel care primește mesajul este îndemnat să intre pe un link activ, pentru a-și rezolva problema.

De fapt, dacă utilizatorul intră pe linkul respectiv i se cer informații bancare: numărul și numele care apare pe cardul bancar, datele de expirare și codul de securitate de pe spatele acestuia.

Platforma este controlată de hackerii care au și trimis e-mailul, iar dacă utilizatorul își va introduce datele, acestea vor fi folosite pentru infracțiuni bancare, sau chiar li se vor scoate bani din cont.

De notat este faptul că mesajul respectiv este scris cu greșeli gramaticale, sau frazele nu au legătură unele cu altele,  cel mai probabil, textul fiind generat cu ajutorul unui motor de traducere.

Experții în securitate atrag atenția asupra acestor elemente dintr-un mail și îi îndeamnă pe internauți, să fie atenți la mesajele primite în numele unor instituții publice, sau bancare, care cer datele de pe un card sau informații despre conturi bancare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax