Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Antonia, elevă a Liceului de Arte din Alba Iulia, premiul I la un prestigios concurs internațional din Franța


Publicat

Antonia Bianca Muntean, elevă a Liceului de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, a câștigat premiu 1 la prestigiosul concurs internațional de muzică „Nouvelles Etoiles” Paris, Franța. La doar 11 ani, a câștigat în fața unui juriu riguros cu interpretări ale Sonatei lui W.A. Mozart și a Studiului de concert a lui S. Bortkiewicz.

La concursul din Franța au participat peste 400 de concurenți din diferite țări. Rezultatele au fost comunicate în 30 iunie, iar competiția s-a desfășurat online.

Performanța tinerilor muzicieni a fost evaluată de 15 membri ai juriului – profesori și interpreți celebri.  Printre aceștia au fost: Alexi Halperin, academician al Conservatorului Național Superior din Paris; Marianna Shalitaeva-laureată a concursurilor internaționale, șefa departamentului de pian al “S.Gnesinykh” , lucrător onorific al culturii din Moscova, (Rusia); Marina Kuzina, profesor al Conservatorului de Stat Novosibirsk “MI Glinka” , onorat lucrător de artă al Rusiei; Larisa Kolos, profesor, CRR de Paris, Conservatorul Superior Paris;  Franța Luxemburg, Maria Christiani, profesor-conservator “Jean Viener”, Bobini, (Franța), Patrick Villanueva, profesor la Conservatorul Bobini, Grand Paris (Franța), Oreli Saraf, profesor la Conservatorul din Paris (Franța) etc.

Principalele criterii pentru evaluarea profesională a performanței concurenților au fost nivelul de competență tehnică, respectarea caracteristicilor stilistice, complexitatea programului executat, artistism, expresivitatea emoțională și artistică a performanței.

Antonia a câștigat juriul  riguros cu interpretarea sa subtilă a Sonatei lui W.A. Mozart și a Studiului de concert a lui S. Bortkiewicz. Această victorie a fost pentru Antonia punctul culminant al realizărilor sale din acest an de studii.

Antonia, performanță la doar 11 ani

Antonia are 11 ani, a absolvit clasa a V-a si a început să studieze pianul la vârsta de 7 ani în clasa unui profesor cu o vastă experiență, Vera Zelenscaia.

Este o persoană foarte artistică și muzicală, a participat și a câștigat de multe ori la competiții internaționale și naționale, a luat întotdeauna pregătirea foarte în serios și cu mare dorință.

Dar participarea la competiția „Nouvelles Etoiles” a fost specială pentru Antonia. Acest concurs a fost organizat cu sprijinul reprezentanțelor diplomatice și cultural – Conservatorul Departamental “Jean Viener” (Grand Paris, Bobigny, Franța) și Orchestra de cameră „Arcușuri strălucitoare”, Novosibirsk (Rusia).

Particularitățile și condițiile speciale de studiu legate de situația internațională nu au afectat dezvoltarea și succesul ei muzical.

Din partea părinților au fost create toate condițiile pentru studii și în familia sa Antonia a găsit întotdeauna sprijin și înțelegere.

O mare importanță a avut experiența profesională a profesorului său Vera Zelenscaia, care a pregătit mulți muzicieni-interpreți celebri, laureați la concursuri internaționale de prestigiu și este ea însăși pianistă de nivel înalt, având titlul de Maestru in domeniul Arte.

Talentul, devotamentul și munca depusă de Antonia, exactitatea și profesionalismul profesorului, sprijinul și condițiile create de părinți au dus la rezultate excelente.

Numai în semestrul 2 al anului de studii 2020-2021, Antonia a câștigat 15 concursuri internaționale și naționale, dintre care la 13 concursuri ea a câștigat  locul 1 și a fost, de asemenea, în mod repetat premiată cu premii speciale de către juriu:

1. Concurs Național ,,Prietenii Muzicii “ Cluj Napoca-Premiul I

2. Festival Bach Cluj Napoca- Premiul II

3. Concursul National de Interpretare ”Scherzo”Ed. I- Premiul II

4. Concurs Internațional de Interpretare Pianistică ,,Clara Peia” Lugoj- Premiul I si Diploma de excelenta

5. Concursul Regional de Interpretare Instrumentala ,,Tineri Pianiști” Târgu Mureș Editia a X-a- Premiul I

6. International competition of music and arts ,,Magic Stars Of Prague”- Premiul I

7.   Festival Concurs Internațional  ,, Vara Talentelor”- Premiul I

8. Concurs de Interpretare  ,,Muzică Clasică” Ediția XX București -Premiul I

9. Concurs Național de Pian ,,Virtuozii’’ Brăila Ediția XII -Premiul 1 + Premiul special pentru prezența artistică

10.  ,, Talents Of Europe’’International Art Festival & Contest , Spania – Premiul I

11.  ,,Tokyo Stars” Japan International Competition Of Muzic and Arts- Premiul I

12.  Concurs Național ,,Drumul Artelor” – Premiul I  de excelență + Premiul Special din partea juriului

13. Concurs Internațional de Interpretare Instrumentală și vocală ,, Tinere Talente” 2021 – Premiul I si Premiul juriului pentru interpretare deosebita a unui studiu

14. International youth music competition ,, Nouvelles Etoiles “ Franța-Premiul I

Astăzi, Antonia lucrează la un nou repertoriu – acestea sunt lucrări ale lui J.S.Bach, J.Haydn, F. Chopin, P.I.Ceaikovski.  Simte subtil muzica și preferă lucrările senzuale și romantice.

Printre realizările speciale ale Antoniei s-a numărat și o invitație în Rusia, la Sankt Petersburg, unde, în urma rezultatelor participării la competițiile internaționale pentru sezonul creativ din 2021, a fost nominalizată la prestigiosul Premiu internațional în domeniul culturii și artelor ” Debutul unei stele”.

Evenimentul este programat pentru sfârșitul lunii septembrie a acestui an.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Muntean Cristina

    sâmbătă, 03.07.2021 at 20:57

    Felicitari draga mea!Sufletul tau frumos va transmite intotdeauna numai trairi frumoase catre cei care te asculta!!!!!❤❤❤❤

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

CÂMPENI

Drumul dintre Abrud și Câmpeni, blocat de câțiva arbori căzuți pe carosabil din cauza furtunii. ISU Alba intervine

Publicat

Stația de Pompieri Câmpeni, în cooperare cu SVSU Abrud intervine pe DN74 între Abrud si Cîmpeni pentru degajarea unor arbori doborâți de vânt pe carosabil.

Din primele informații drumul este blocat în aceste momente, au transmis reprezentanții ISU Alba.

La fața locului s-au deplasat două mașini de pompieri.

Au fost anunțați și reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Alba.

Județul Alba este sub avertizare COD Portocaliu de vijelii și ploi torențiale până în 2 august la ora 2,00

La ora 23,00 ANM a emis o alertă COD ROȘUpentru mai multe localități din Apuseni de pe raza județului Cluj: vijelie puternică, rafale peste 90…100 km/h, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice, averse care vor depași 35 l/mp,

Localitățile afectate: Iara, Săvădisla, Moldovenești, Căpușu Mare, Măguri-Răcătău, Băișoara, Mărișel, Rișca, Valea Ierii; Județul Cluj: zona joasă; Județul Cluj: zona de munte de peste cota 1800 m

Potrivit ISU Cluj au fost înregistrate solicitări pentru îndepărtarea arborilor doborâți în localitățile Băișoara, Muntele Băișorii, între localitățile Mărișel și Poiana Horii.

Știre în actualizare

foto: caracter ilustrativ

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

VIDEO: Un tânăr din Abrud, bătut de membrii bandei de tineri ”Frații Koala” din Spania, în stare gravă. Nouă persoane, arestate

Publicat

Un român de 23 de ani, originar din Abrud, se află în stare critică după ce a fost bătut de o bandă de tineri.

Tânărul Alexandru Ioniță, în vârstă de 23 de ani, a fost bătut duminica trecută în Amorebieta (Bizkaia).

Acesta este internat la spitalul Cruces și este „stabil”, deși este încă foarte grav, potrivit surselor apropiate familiei, citate de disporamadrid.com.

Nouă persoane, arestate

Nouă persoane au fost arestate. Este vorba despre Bărbați cu vârste cuprinse între 15 și 38 de ani (cinci minori și patru adulți).

Tânărul a fost bătut de aproximativ douăzeci de persoane, membri ai unei bande.

„Va fi necesar să vedem care a fost cu adevărat voința agresorilor, dacă intenționau să provoace o vătămare sau să meargă mai departe, în ton cu cei care i-au încurajat (strigând „ Omoară-l!”)”, a spus Josu Erkoreka, vicepreședintele și consilierul de securitate al regiunii.

Trebuie să așteptăm să colectăm mărturiile și mai multe dovezi pentru a avea un „dosar mai solid” care să permită argumentarea acuzațiilor, deoarece „nu este suficient doar un videoclip”, a mai declarat Erkoreka.

Ce s-ar fi întâmplat

Evenimentele au avut loc în jurul orei trei dimineața în timpul unei mega-petreceri care a avut loc într-un parc din zona Jauregiberria, în Amorebieta, potrivit ziarulromanesc.es.

Rănitul a început să fie lovit cu bețe și sticle de către un grup de tineri în timp ce strigau: „Omoară-l, omoară-l”, într-un videoclip difuzat pe rețelele de socializare.

Presupușii agresori fac parte dintr-un grup de tineri violenți, cunoscuți drept „frații Koala”.

Potrivit autorităților, acest grup organizat s-a întâlnit în mod regulat în diferite municipalități din Bizkaia cu intenția de a „genera lupte și a înspăimânta alți tineri”.

Locuitorii din Amorebieta s-au adunat pentru a protesta împotriva acestui atac și a altor evenimente violente recente, convocate de asociațiile hotelierilor din acest oraș. În luna iulie au existat mai multe agresiuni homofobe și sexuale.

Consiliul municipal din orașul vecin Lemoa a convocat populația pentru a susține un miting în tăcere care va avea loc joi, la ora opt după-amiaza, în fața primăriei din acel oraș, pentru a-și arăta condamnarea față de agresarea tânărului.

Aproximativ două sute de oameni s-au adunat joi după-amiază în fața primăriei Lemoa (Bizkaia).

Într-un comunicat, aceștia au respins agresiunea suferită de tânărul din orașul vecin și și-au exprimat solidaritatea față de rudele și prietenii apropiați ai victimei, declarând „cea mai puternică respingere a acestui tip de atitudini și comportamente violente”.

 

Sursă: diasporamadrid.com

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

FOTO-VIDEO: Cheile Vălișoarei (Aiudului), minunățiile din Munții Trascău. Creste din calcar și peisaje care îți taie respirația

Publicat

Cheile Vălișoarei, numite și Cheile Aiudului sau Cheile Poienii sunt o bijuterie a naturii ce impresionează prin numărul mare de specii rare de plante, ocrotite prin lege, care se ascund în crăpăturile versanților săpați în calcare mezozoice (jurasice).

Rezervația naturală Cheile Vălișoarei este situată pe teritoriul satului Vălișoara, comuna Livezile, la circa 14 km nord-vest de municipiul Aiud și circa 15 km de satul Buru, comuna Iara (județul Cluj).

Cheile sunt străbătute de Pârâul Aiudului, afluent pe dreapta al Mureşului, alimentat permanent din zona carstică a Bedeleului.

Cheile Vălișoarei sunt o rezervație complexă, geomorfologică și botanică, unde verticalitatea pereților de stâncă de 200 – 400 metri domină peisajul limitrof.

Cheile sunt săpate în calcare jurasice, care prezintă cea mai accentuată carstificare datorită purității și masivității lor.

Cheile au o lungime de 1.000 metri și o lăţime de 25 – 150 metri şi o înălţime de 100 – 150 metri. Pereții cheilor, pe ambii versanți, adăpostesc 27 de peșteri de dimensiuni reduse cu forme carstice superficiale: lapiezuri, bolți, arcade, cea mai mare având 134 metri. Peșterile adăpostesc specii rare de nevertebrate și lilieci.

Punctele cheie sunt Peșterile Puculea și Peștera Sandului, Vf. Bogza Mare și Bogza Mică, stânca numită Cetatea, pădurea cu arbore stufos și Vf. Data.

Spre exemplu, Peștera Puculea a oferit, de-a lungul veacurilor, în vremuri grele, adăpost locuitorilor zonei, care se refugiau aici din calea dușmanului.

Fereastra laterală a peșterii a fost provocată de o bombă de obuzier, lansată din drumul din vale.

Deși predomină stânca, ceea ce presupune o redusă acoperire vegetală, aici au fost identificate 12 asociații vegetale care reflectă diverstatea condițiilor de relief.  Vegetaţia este caracteristică fisurilor, fiind întâlnite specii care s-au adaptat pentru a se dezvolta în crăpăturile stâncilor, pe un teren sărac în humus.

Puteți admira garofița albă de stâncă (Dianthus spiculifolius), colilia (Stipa pucherrinea) sau feriguță (Asplenium ruta-muraria) – specii rare și protejate de lege, dar și brândușa, pălămida, iarba surzilor, coada iepurelui, irisul sălbatic, laleaua pestriță, cuibul pământului, mătăciunea etc.

Vegetaţia lemnoasă este reprezentată de tufişuri de păducel, porumbar, pâlcuri de scoruș, păduri de stejar pufos, gorun şi carpen, păduri de fag.

Chiar în mijlocul Cheilor, în cea mai spectaculoasă zonă, se află Castelul Templul Cavalerilor, cu o vechime de aproape 700 de ani. Acesta a fost refăcut, devenind un punct de atracție în zona Munților Trascău, iar priveliștea de la ferestrele acestuia este răvășitoare.

Castelul a fost construit inițial de un nobil din zonă, apoi a devenit cazarmă militară.

Chiar și Regele Mihai al României a stat o perioadă din armată la castelul din Trascău, iar în zilele noastre a fost vândut la o licitație.

În cadrul rezervaţiei, accesul se face doar pe poteca turistică, marcată cu punct roşu, potrivit cheileinalba.ro.

Traseul tematic în circuit de parcurgere a versantului drept al Cheilor Vălișoarei (Aiudului) oferă priveliști excelente spre Templul Cavalerilor, Peștera Puculea, Depresiunea Trascăului și Vf. Data (de pe Vf. Bogza Mare), Valea Aiudului și amfiteatrul Cheilor Vălișoarei (de pe Vf. Bogza Mică).

Căi de acces:

Accesul se face pe DJ 107 M modernizat Aiud – Buru până la km 14, de unde pe circa doi kilometri drumul traversează sectorul de chei.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Adolescenții din România se pot vaccina anti-COVID cu Moderna, de luni. Trebuie să fie însoțiți de un părinte

Publicat

Adolescenții români din categoria de vârstă 12-17 ani se vor putea vaccina cu serul Moderna începând de luni, 2 august.

Este al doilea vaccin autorizat pentru grupa de vârstă 12-17 ani, după cel produs de Pfizer.

La începutul lunii iunie, România a fost prima țară din Uniunea Europeană care a început vaccinarea copiilor cu vârsta între 12 și 15 ani, cu Pfizer, imediat după autorizarea vaccinului de către Agenția Europeană a Medicamentului, pentru această grupă de vârstă.

Tinerii din categoria de vârstă 12-17 ani care vor să se vaccineze cu serul Moderna trebuie să aibă la ei cartea de identitate (cei peste 14 ani).

De asemenea, trebuie să fie însoțiți obligatoriu la centrul de vaccinare/cabinetul medicului de familie de un părinte sau de tutorele legal, care trebuie să își dea consimțământul în scris.

Sursă: Hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate