Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Germania va cumpăra un scut antirachetă care va proteja România, Polonia şi ţările baltice. Câți bani primește armata germană

Publicat

Guvernul german va achiziționa un sistem de apărare antirachetă israelian, în contextul războiului din Ucraina. Scutul ar fi suficient de puternic pentru a acoperi şi Polonia, România şi republicile baltice.

Partidul Social-Democrat al cancelarului federal Olaf Scholz, principala formaţiune a coaliţiei aflate la putere în Germania, susţine această decizie.

„Trebuie să ne apărăm mai bine împotriva ameninţării ruse. Pentru aceasta avem nevoie rapid de un scut antirachetă la scara Germaniei”, explică raportorul Bundestagului pentru bugetul de apărare, Andreas Schwarz.

„Sistemul israelian Arrow 3 este o bună soluţie”, a adăugat el cu privire la acest dispozitiv antirachetă israelian destinat să contracareze rachetele cu rază de acţiune lungă.

Potrivit presei germane, sistemul, inspirat din „Iron Dome” (Domul de Fier) israelian, ar costa circa 2 miliarde de euro şi ar putea fi operaţional din 2025, din trei locuri în Germania.

Domul de Fier va proteja Europa

„Vom putea întinde Domul de Fier deasupra ţărilor vecine. Vom juca astfel un rol-cheie pentru securitatea Europei”, a subliniat Schwarz.

După ani în care a subinvestit în apărare, Germania a întreprins la sfârşitul lui februarie o schimbare istorică, din cauza invaziei ruse asupra Ucrainei, care a avut efectul unei unde de şoc.

Olaf Scholz a anunţat pe 27 februarie, la câteva zile după declanşarea invaziei ruse, o finanţare excepţională de 100 de miliarde de euro pentru modernizarea armatei şi obiectivul de a depăşi 2% din PIB pentru cheltuielile militare.

sursa: agerpres.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. aldin

    luni, 28.03.2022 at 15:38

    Oprește și invazia țînțarilor pe litoralul Mării Negre?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax