Connect with us
Publicitate

ABRUD

Primăria Abrud a obținut o finanțare de 10 milioane de lei pentru Spitalul Orășenesc, fără să pună niciun ban. Investițiile vizate

Publicat

Primăria Abrud a obținut peste 10 milioane de lei pentru finanțarea unui proiect care vizează consolidarea infrastructurii medicale la Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud. Finanțarea este eligibilă în procent de 100%, primăria nefiind nevoită să pună nici un ban. 

Primarul Cristian Albu spune că proiectul este foarte important pentru comunitate și presupune investiții serioase în infrastructura electrică a unității sanitare.

Proiectul prevede: „Creșterea gradului de securitate la incendii în cadrul Spitalului Orășenesc “Dr. Alexandru Borza” Abrud prin instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală, li de detectare semnalizare li alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosfera.

Spitalul va fi dotat cu o instalație de detecție a incendiilor, care include și detecția de oxigen adaptată noilor norme în vigoare.

De asemenea, proiectul are în vedere reabilitarea, modernizarea și extinderea infrastructurii electrice, de ventilare și tratare a aerului, precum și infrastructura de fluide medicale.

Instalația de fluide medicale va fi extinsă în corpurile unității centrale a spitalului, în secțiile de pediatrie și contagioase.

Toată instalația electrică va fi redimensionată.

Proiectul mai cuprinde dotarea Blocului Operator si a Saloanelor de Terapie Intesivă cu o instalatie de ventilare și tratare a aerului.

Perioada de implementare a proiectului este de 28 luni, respectiv între data 24 septembrie 2021 – 31 decembrie 2023.

Valoarea totală a Contractului de Finantare este de 10.115.073,77 lei reprezentând 100 % din valoarea totală eligibilă aprobată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax