Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Rabla local la Alba Iulia. Primarul Gabriel Pleșa: a fost consumat aproximativ o treime din bugetul alocat programului. VIDEO

Publicat

Din bugetul Rabla local 2023 la Alba Iulia s-a consumat 35,1%, până la încheierea etapei de înscriere. Municipiul avea rezervat un buget pentru 1000 de mașini și au fost 351 de locuitori care au accesat facilitatea.

Procentul de 35,1% este mai bun decât media pe țară, care este de circa 30%.

Precizările au fost făcute de către primarul Gabriel Pleșa, pentru Alba24.ro.

Acesta a explicat că urmează procedura de aducere a documentelor justificative de către proprietari, apoi urmează casarea mașinilor la un centru specializat, după care se vor da cei 3000 de lei (2400 de la AFM și 600 de lei de la primărie) pentru rablele casate.


Certificatul fiscal va fi obținut de primărie online, astfel încât oamenii nu vor trebui să mai stea la coadă, la Taxe și Impozite, pentru acest document.

Primăria Municipiului Alba Iulia va acorda stimulentul pentru casare în cuantum de 3.000 de lei doar proprietarilor ale căror documente sunt considerate eligibile/admise și care:

  • încheie și semnează contracte de finanțare cu Primăria Municipiului Alba Iulia
  • casează autovehiculul numai prin intermediul colectorilor autorizați și prezintă dovada casării, respectiv certificatul de distrugere, ulterior semnării contractului de finanțare
  • radiază din circulație și din evidența fiscală a Municipiului Alba Iulia și prezintă certificatul de radiere.

Grupul de lucru al Primăriei Municipiului Alba Iulia va analiza documentele depuse etapizat, în ordinea depunerii acestora, iar contractele de finanțare vor fi semnate în baza unor programări prealabile.

Suma de 3.000 de lei va fi virată de către Primăria Municipiului Alba Iulia în contul bancar indicat de beneficiar.

Direcția Venituri din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia va urmări în baza actelor administrativ-fiscale (declarații privind dobândirea vehiculelor) dacă beneficiarii programului respectă angajamentul conform căruia nu vor achiziționa un autoturism cu norma de poluare 5 și/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare.

Un solicitant de finanţare se poate înscrie o singură dată în cadrul unei sesiuni, pentru casarea unuia sau mai multor autovehicule uzate.

Rabla local: Documente necesare

  • cerere-tip
  • actul de identitate al proprietarului autoturismului în copie, cu mențiunea ”conform cu originalul” și prin semnarea acestuia (online se poate transmite fișier pdf/jpeg/png, iar fizic copia se va face de către funcționarii Primăriei Municipiului Alba Iulia)
  • actele de proprietate ale autoturismului (cartea de identitate și certificatul de înmatriculare), în copie, cu mențiunea ”conform cu originalul” și prin semnarea acestora (online se poate transmite fișier pdf/jpeg/png, iar fizic copia se va face de către funcționarii Primăriei Municipiului Alba Iulia) / în cazul persoanei fizice care a devenit proprietar ca urmare a partajului judiciar, dovada deținerii proprietății, respectiv hotărârea judecătorească / împuternicire notarială (dacă este cazul)
  • certificat de atestare fiscală emis de Direcția Venituri a Municipiului Alba Iulia care să ateste că titularul nu este înregistrat cu obligații restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul local (Primăria Municipiului Alba Iulia va solicita aceste documente pentru toți solicitanții înscriși în Program)
  • certificat de atestare fiscală emis de ANAF care să ateste că titularul nu este înregistrat cu obligații restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul de stat
  • cazier judiciar
  • contul IBAN unde se va face transferul stimulentului pentru casare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax