Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei companii din domeniul prelucrării lemnului din Alba, interesate de învăţământul profesional. Vor acorda burse pentru specializarea viitorilor angajaţi

Publicat

În cadrul unei întâlniri cu prefectul Gheorghe Feneşer, trei mari companii din  judeţul Alba, care se ocupă cu prelucrarea lemnului şi-au exprimat dorinţa de a investi în formarea viitorilor angajaţi. Prefectul a vrut să afle părerea reprezentanţiilor de la Holzindustrie, Kronospan şi Savini Due cu privire la înfiinţarea a două clase profesionale, în cadrul cărora elevii se pot specializa în domeniul industriei lemnului, iar la finalul studiilor să aibă un loc de muncă sigur în cadrul companiilor.

Întâlnirea prefectului cu cele trei  societăţi din Alba a avut ca scop stabilirea unor măsuri concrete pentru formarea, la nivelul judeţului, a unei forţe de muncă specializate în domeniu, de care societăţile au nevoie pentru a-şi eficientiza activitatea. Replica reprezentanţilor a fost una pozitivă, în condiţiile în care, aceştia susţin că forţa de muncă specializată lipseşte în prezent, iar nevoia de personal calificat este o problemă.

Posibilitatea înfiinţării celor două clase profesinale, va fi un avantaj pentru elevii care doresc să se specializeze în prelucrarea lemnului. Societăţile de profil, Holzindustrie, Kronospan şi Savini Due sunt dispuse să le ofere elevilor şi burse de studiu în valoare de 200 lei/lună/elev, să le asigure rechizitele de care au nevoie pe parcursul anului şcolar şi să le pună la dispoziţie secţiile de producţie pentru desfăşurarea stagiilor de practică. În acest fel, elevii ar urma să fie familiarizaţi cu procedeele tehnologice, echipamentele, dar şi cu mediul de lucru în care ar urma să-şi desfăşoare activitatea după terminarea studiilor.

Înainte de întâlnirea cu reprezentanţii companiilor,  prefectul judeţului Alba a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba să menţioneze în ce măsură înfiinţarea celor 2 clase profesionale este posibilă şi în contextul în care proiectul este unul cât se poate de viabil, au fost puse la punct şi alte detalii referitoare la condiţiile de şcolarizare.

„ Am convingerea că acest proiect va fi benefic, atât pentru cei care îşi doresc siguranţa locului de muncă, într-un domeniu în care, din nefericire, resursele umane pregătite corespunzător lipsesc, cât şi pentru societăţile comerciale ce activează pe raza judeţului şi care, în prezent, au probleme în recrutarea unei forţe de muncă stabile şi calificate. Cred că pregătirea elevilor pentru a forma o forţă de muncă realmente specializată este necesară şi oportună. În acest context, am primit asigurări din partea întreprinzătorilor că, pe lângă sprijinul care constă în bursele lunare şi punerea la dispoziţie a rechizitelor, intenţionează să găsească şi soluţiile necesare pentru a le asigura elevilor masa zilnică. Scopul final este acela de a le oferi acestor elevi, după terminarea studiilor, certitudinea că vor avea un loc de muncă sigur şi motivant”, a precizat prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer.

foto: silvagrup.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax