Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Cursurile la şcoală, mai ales la gimnaziu și liceu, nu ar trebui să înceapă înainte de ora 8.30. Explicaţiile cercetătorilor

Publicat

somn la ore Dacă niciun curs nu ar mai începe înainte de ora 8.30, sănătatea precară a adolescenților, notele proaste, accidentele și alte probleme cu care se confruntă tinerii în școală ar putea fi evitate, susţin pediatrii americani.

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, mai ales cursurile de gimnaziu și liceu nu ar trebui să înceapă înainte de această oră, informează AP, conform Fox News.

Citeşte şi LUNI începe ŞCOALA. Ce “SURPRIZE” îi aşteaptă pe elevi şi profesori în noul an şcolar. Noutăţi şi probleme în judeţul ALBA

Studiile au arătat că în SUA și nu numai elevii de gimnaziu dorm mai puțin de opt ore pe noapte, iar cei de liceu chiar sub șapte ore.

Se știa din studiile anterioare că somnul insuficient afectează memoria. Acum, recomandarea ca școlile publice să-și schimbe programul a fost făcută săptămâna trecută, într-un articol amplu publicat de jurnalul Pediatrics.

Urmările somnului insuficient, în cazul elevilor, sunt, conform pediatrilor, depresie, gânduri suicidale, obezitate, rezultate slabe la școală, accidente de mașină și nu numai.

Sursa: tvr1

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax