Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte de REVELION şi în prima săptămână din 2017. Temperaturi şi precipitaţii

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme în regiuni din ţară, în perioada 26 decembrie – 8 ianuarie 2017. De Revelion, va fi frig, cu maxime medii de minus 4 grade Celsius, în Transilvania. Apoi vremea se va încălzi uşor.

În Transilvania, intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic uşor mai ridicat decât în mod normal la aceasta dată, caracterizat prin maxime diurne de 2 grade şi minime nocturne de 0 grade, în medie. Apoi valorile de temperatură vor scădea de la o zi la alta, astfel încât, în jurul datei de 31 decembrie vor fi medii regionale de aproximativ -4 grade ziua şi -15…-14 grade noaptea.

În primele zile ale lunii ianuarie, vremea se va încălzi uşor, iar pe 3 – 4 ianuarie se vor atinge, în medie, 0 grade ziua şi -8…-7 grade noaptea, pentru ca apoi, pâna la sfârşitul celor două saptamâni de prognoza, un nou proces de răcire să determine scăderea temperaturii cu aproximativ 3-4 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în intervalele 26 – 29 decembrie şi 2 – 8 ianuarie, iar în rest doar izolat vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe, trecătoare.

La munte, regimul termic va fi caracterizat prin valori exclusiv negative, atât ziua, cât şi noaptea.

Pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză, acest regim va avea o evoluţie oscilantă şi, prin urmare, temperatura aerului va fi în scădere până în jurul datei de 29 decembrie, după care va creşte treptat până pe 1 ianuarie. Astfel, media temperaturilor maxime va scădea de la -1 grad în prima zi, spre -10 grade la mijlocul săptămânii, pentru ca apoi să crească spre -2 grade, pe 1 ianuarie. Minimele nocturne vor avea valori medii de -4 grade pe 27 decembrie, vor scădea apoi spre -14 grade în jurul datei de 30 decembrie, iar apoi vor creşte până la -8 grade pe 2 ianuarie.

În a doua săptămână, valorile medii de temperatură se vor situa între -8…-6 grade ziua şi între -12 si -10 grade noaptea.

Probabilitatea mai mare de precipitaţii va fi în intervalele 26-28 decembrie şi, din nou, după data de 2 ianuarie. În restul zilelor intervalului de prognoză, numai izolat se pot semnala precipitaţii slabe.

VEZI: MESAJE DE ANUL NOU 2017: SUTE de URĂRI de ANUL NOU pentru cei dragi. SMS cu FELICITĂRI pentru 2017. MESAJE frumoase de REVELION

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax