Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Amenzi de mii de lei şi avertismente aplicate de ITM Alba

Publicat

ochelari acte

Combaterea muncii nedeclarate a reprezentat unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba în 2010,  motiv pentru care, la nivel naţional, dar şi în plan teritorial s-a decis organizarea săptămânală a unei Campanii pentru identificarea şi sancţionarea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Mai mult, activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat cu prioritate sancţionarea muncii nedeclarate.

În perioada 20-24 decembrie au fost controlate 41 de unităţi, fiind descoperiţi doi angajaţi fără forme legale. Amenzile aplicate au fost de 6.000 lei. Faţă de lunile trecute, numărul angajaţilor la negru a scăzut simţitor, în această lună.

Inspectorii ITM au mai dat si 27 de avertismente si o amendă, în valoare de 3.000 lei, pentru că nu se conducea evidenţa orelor prestate de către salariaţi, nu se făcea dovada achitării drepturilor salariale prin semnarea statelor de plată sau prin alte documente, nu s-au compensat în bani la încetarea activităţii, pentru concedii legale de odihnă neefectuate în perioada lucrată, dosare personale ale salariaţilor ce nu conţineau actele necesare angajării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax