Connect with us
Publicitate

SPORT

Boxul albaiulian, în paragină

Publicat

Unicul club de box din Alba Iulia, numit Box Club ”Nicolae Linca” a participat în acest an la foarte puține competiții oficiale. Lipsa fondurilor financiare a făcut ca echipa de 20 sportivi, care se pregătesc sub comanda lui Nicolae Paştiu să rateze multe competiții, asta în pofida faptului că, în ultimii ani, pugiliștii albaiulieni au obținut rezultate notabile atât pe plan național, cât și pe plan internațional.

Sportivii din Alba Iulia sunt pregătiți, de peste 30 de ani, de antrenorul emerit Nicolae Paştiu, iar prin mâna ”maestrului” au trecut generații întregi de boxeri, dovadă clară că Alba Iulia este un bun centru de selecție. Sub comanda acestuia, sportivi precum Waldemar Cucereanu, Romeo Ocoliș și Traian Vâjdea au obținut rezultate notabile la nivel profesionist. Dacă fondurile financiare constituie un obstacol major în calea sportivilor, un alt impediment în calea pugiliștilor albaiulieni este sala în care aceștia participă  la ședințele de pregătire. Condițiile sunt improprii, având în vedere că în acel loc sportivii Clubului „Nicolae Linca” doresc să facă performanță. Geamuri sparte, mucegai, frig și, uneori, ploaie – de asta au parte pugiliștii, care, în ciuda acestor condiții de pregătire, se prezintă la antrenamente.

Nicolae Paștiu este dezamăgit de lipsa de susținere a acestui sport. ”Dacă nu se vrea performanță să ne spună, să ne vedem de treabă. Mi-au spus să afiliez clubul la CS Unirea, am încercat dar nu se vrea. Și când întreb, nu-mi răspunde nimeni, nimic. M-am săturat de atâtea promisiuni, tot mi-au spus o să-ti dăm, o să-ti facem, dar până acum nimic, până când o să mă tot păcălească?”, a declarat antrenorul Nicolae Paștiu.

Autoritățile locale stau cu mâinile în sân

De mai bine de doi ani de zile, antrenorul Nicolae Paștiu tot încearcă să ceară sprijinul autorităților locale, dar se pare că aceștia nu-l iau în seamă pe Paștiu. ”Am fost și la consiliul local și consiliul județean și am cerut sprijin dar nimeni nimic, au spus că dacă nu ținem de clubul Unirea pe ei nu-i interesează. Iar legat de afiliere, nu se vrea”, a declarat supărat Nicolae Paștiu. În ciuda tuturor impedimentelor ”maestrul” nu s-a dat bătut, s-a împrumutat de bani pentru a-și trimite sportivii în competiții și a demarat lucrările pentru o sală de box. ”Sincer vă spun că am mai cerut bani împrumut de la prieteni care au firme pentru competiții iar când ne întorceau și vedeau rezultatele spuneau să consider ca fiind o sponsorizare. La sala de sport la fel mi-au spus să mă descurc la început că mă vor ajuta și ei, când se va întâmpla asta? Avem datorii la cei cu termopanele și nu numai”, a mai adăugat Paștiu.

În astfel de condiții, fără o pregătire constant, fără un cantonament și o sală de antrenament, singurii care au de pierdut sunt tinerii care și-au îndreptat timpul și atenția spre acest sport. ”S-a doviedit că se poate dar nu se vrea. Vin părinții cu copii de mână să-i aducă la box.  Credeți-mă că dacă s-ar investi în acest sport am putea aduce din nou medalii internaționale la Alba Iulia”, a adăugat cu amărăciune Paștiu.

Fără o bază materială și una de pregătire, antrenorul albaiulian se ferește să organizeze selecții pentru acest sport, întrucât se simte rușinat de condițiile pe care le poate oferi tinerilor. Astfel, sătul să  tot ”plângă la morminte străine”, Nicolae Paștiu este ingrijorat de soarta pe care o  poate avea boxul albaiulian. Se teme că acest sport care a adus atât de multă mândrie și glorie prin Nicolae Linca, va muri, iar performanța unică reușită de Linca va fi dată uitării. Totuși ”promotorul” boxului albaiulian speră ca un sprijin cât de mic să vină din partea societăților comerciale și a sponsorilor iubitori de sport.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Vajdea cosmin

    vineri, 16.10.2020 at 05:14

    Maistrul Nicolaie Pastiu…Dc.poti sa minti lumea cu nerusinare ca ai investit bani de la tine din propriul buzunar,dumneavoastră nu știați cum sa furați de la sportivi adica de la mine începând…Cu prima medalie de argint la campionatele mondiale din Turcia….
    Ai uitat cati bani ai primit pe urmă rezultatului meu la mondiale locul 2 în lume.
    Patronu respectivi care ti-au dat bani pentru sponsorizare pentru rezultatul meu obținut la mondiale ,și Dumneavoastră domnul Nicu Pastiu,nu mai premiat..Si dupa rezultatul meu ati fost ridicat in grad de antrenor .maestru emerit….in anul 1995 luna 09 dc minti cu nerusinare….
    Si altceva nu vrei sa faci loc la sala ca antrenor la nici un sportiv …care am avut performanța tot mai vrei sa furi și acuma cand mai ai putin până la pensie….Rusine ca ai uitat cine te scos in lume
    DOMNUL PASTIU NICOLAE….CINE NE CUNOSTE POATE SA CONFIRME SI ACCEI SPOSORI LA FEL .
    Cu timpul i-am cunoscut și ne-au spus câte sponsorizări primeau pentru noi nu doresc să dau numele celor lalti sportivii,care la fel au fost furați de Dumneavoastră…Va multumesc cu respect VAJDEA TRAIAN COSMIN..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax