Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deficit de personal în spitalele din judeţul Alba. Vezi specializările cu medici puţini

Publicat

Spitalele din judeţul Alba suferă în continuare de deficit de personal medical, iar până în prezent această situaţie nu s-a remediat. Chiar dacă, în anul 2011, în spitalele din judeţ au activat mai mulţi medici comparativ cu anul 2010 şi, în plus, 17 medici rezidenţi au fost distribuiţi în unităţile sanitare, situaţia rămâne deficitară la mai multe specializări.

În anul 2011, spitalele din judeţul Alba au avut 342 de medici activi, un număr mai mare decât în anul 2010, când serviciile şi consultaţiile medicale erau oferite de 327 de doctori. Specialităţile deficitare la nivelul judeţului Alba sunt: Anestezie terapie intensivă la toate spitalele, Neo-natologie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, Spitalul Orăşenesc Cîmpeni, Cugir, Spitalul Municipal Aiud, Medicină de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Municipal Aiud, Spitalul Orăşenesc Cîmpeni, Pediatrie la Spitalele Orăşeneşti Cugir, Abrud, Cîmpeni şi Chirurgie la Spitalul Orăsenesc Cugir.

Un număr de 13 medici rezidenţi au primit repartiţii pentru posturile scoase la concurs în unităţi sanitare din judeţul Alba. Au fost organizate cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Alba concursurile pentru ocuparea unor posturi de medici, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Alba, precum şi la unele unităţi sanitare de pe raza teritorială a judeţului Alba, anul trecut, după cum urmează:

Spitalul municipal Blaj:

  • 1 post de medic specialist chirurgie generală;
  • 1 post de medic specialist psihiatru;
  • 1 post de medic specialist neurolog;
  • 1 post de medic specialist boli infecţioase;
  • 1 post de medic specialist endocrinolog.

Spitalul municipal Sebeş:

  • 1 post de medic specialist cardiolog;

Spitalul municipal Aiud:

  • 1 post de medic specialist psihiatru.

Spitalul orăşenesc Câmpeni:

  • 1 post de medic specialist medicină de laborator;

Spitalul orăşenesc Cugir:

  • 1 post de medic specialist chirurgie generală.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia:

  • 1 post de medic specialist reumatolog;
  • 1 post de medic specialist neurochirurg;
  • 1 post de medic specialist pneumolog cu comp. în bronhoscopie;
  • 1 post de medic specialist alergolog.

Având în vedere faptul că, începând cu data de 1 aprilie 2011, pe raza teritorială a judeţului Alba, s-a desfiinţat un număr de 3 unităţi sanitare, respectiv Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş, Spitalul Orăşenesc Zlatna, Centrul de Sănătate Baia de Arieş, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Alba a redistribuit personalul de la aceste unităţi desfiinţate, la alte spitale din judeţ.

Numărul bolnavilor internaţi în spitalele din judeţul Alba a scăzut în anul 2011 comparativ cu 2010. Unul dintre motive ar fi scăderea numărului de paturi din spitale şi închiderea a 3 unităţi sanitare din judeţ. Astfel, în 2011 s-au înregistrat 76.906 internări, comparativ cu anul 2010, când 92.683 de bolnavi au fost internaţi. De asemenea, numărul de consultaţii acordate pacienţilor din judeţul Alba a scăzut în 2011, comparativ cu 2010 de la 1.530.143 la 1.401.002.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax