Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Zilele Orașului Alba Iulia. Expoziții de artă, parada Cetății, filme, teatru și concerte. Vezi cum a fost în prima zi

Publicat

Prima Zi a Orașului Alba Iulia, vineri, 25 mai, a adus albaiulienilor o mulțime de evenimente: artă clasică și modernă semnată de artiști renumiți din Alba Iulia și din țară, piese de teatru interpretate de trupe din București, parada Cetății, concerte cu muzicieni români și străini, spectacol de dansuri țigănești și petreceri. Platourile și șanțurile Cetății au fost, și de această dată, „scena” multitudinii de manifestări din acest sfârșit de săptămână. Iată care au fost evenimentele care deschid Zilele Orașului în acest an:

La Galeria de Artă a Uniunii Artiștilor Plastici a avut loc, începând cu ora 17.30, vernisajul expoziției din cadrul Salonului de Artă al Municipiului Alba Iulia. Cu această ocazie, în spațiul Galeriei de Artă, au fost prezentate opere semnate: Aurel Nedel, Traian Brădean, Vasile Grigore, Ion Sălișteanu, Ion Lazăr, Rodica Lazăr, Sorin Ilfoveanu, Elena Uta Chelaru, Augustin Costinescu, Rodica Anca Marinescu, Spiru Vergulescu, Horea Paștina, Paul Gherasim, Mihai Sârbulescu, Traian Mârza, Aurel Dumitru, Aurelia Călinescu, Spiru Vergulescu,Valentin Ladar, Andrei Popa, Mircea Năstase, Ioana Raica, Florin Bosânceanu, Raluca Popan, Romi Adam, Cristian Paraschiv,Vasile Luncian, Georgeta Filip, Dana Ortelecan, Daniel Bordeu, George Păunescu.

La Centrul Cultural Poarta 7, din spațiile RYMA, de la ora 18.00, a avut loc vernisajul expoziției „Sunete”, care prezintă tablouri (pictură, colaje, desene), ale unor tineri artiști din Alba Iulia și Cluj Napoca. Expun Antonio Luca Gabor, Adriana Popa, Mihai Pâslariu și Dan Timofte din Alba Iulia, și Radu Cismaș, Mircea Mădreanu și Ana Maria Leordean din Cluj-Napoca.

Deschiderea oficială a Zilelor Municipiului Alba Iulia, de la ora 18.30, a cuprins un moment de ridicare a trei drapele – reprezentând simbolurile oraşului, ale ţării şi ale Europei – în Piaţa Cetăţii, urmat de tradiționala Paradă a Cetății Alba Carolina. Garda Cetăţii şi personaje istorice au urmat traseul de la Pietonala Mihai Viteazul până pe platoul Obelisc. În continuare, începând cu ora 19.00, pe platoul Obelisc au fost jucate două piese de teatru, interpretate de trupa „Masca” din București: „Ex Libris” și „Gardienii se întorc”.

La ora 20.00, în curtea RYMA, de pe șanțul de nord, a fost proiectat Filmul de Oscar „The Secret of Kells”, un film de animație, omagiu adus culturii celtice, cu culori și imagini exuberante, după cum reiese din descrierea filmului.

Începând cu ora 20.30, pe  scena din Piața Cetății a cântăatartistul albaiulian Tudor Man, după care a urmat un spectacol de dansuri țigănești susținut de ansamblul coregrafic „Calliope”, iar, în final, trupa Saragossa Band a oferit un concert pop, combinat cu elemente de calypso și samba. Saragossa Band este o trupă înființată în anii 1970, în Munchen, Germania și este una dintre cele mai populare trupe de petrecere.

La ora 23.00, pe clădirea Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a fost proiectat filmul „Mașina Timpului”, în imagine 3D, iar începând cu ora 23.20, din Piața Cetății urmau urmau să fie lansate 1000 de lampioane cu aer cald. Evenimentul a fost anulat din cauza ploii, urmând a fi reprogramat pentru o altă dată.

Seara, au fost petreceri pentru toate gusturile, începând cu ora 23.00, în Club Stage și în spațiile RYMA.

Vedeți aici programul complet al Zilelor Orașului.

[nggallery id=284]

[nggallery id=286]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax