Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

La 11 ani de la descoperirea unui cadavru, un bărbat din Alba a cerut ca fosta soție să fie declarată moartă de către instanță

politia, nu treceti

Publicat

La mai bine de 11 ani de la descoperirea unui cadavru, un bărbat cere declararea judecătorească a morții a fostei sale soții.  Este vorba despre o procedură care poate fi făcută doar de magistrații unei instanței de judecată. 

În data de 6 iunie 2024, magistrații din Blaj au dat o decizie în acest caz.

Este vorba despre o cerere depusă la Judecătoria Blaj. După ce magistrații au dat o decizie, motivarea instanței a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Bărbatul a cerut declararea judecătoarească a morții

În motivarea cererii, reclamantul a arătat că, la data de 18 mai 1996, ”s-a căsătorit cu numita (…) căsătoria fiind înregistrată în registrul de stare civilă din cadrul Primăriei Blaj.

În toamna anului 1997, soţia sa a părăsit domiciliul conjugal din Nlaj  şi s-a mutat la părinţii săi din Cugir, iar în anul 2008, aceasta a fost dată dispărută de către mama sa.

În anul 2013, a fost descoperit un cadavru, părinţii soţiei sale spunând că este al acesteia, însă nu s-au obţinut analize de laborator care să confirme această bănuială”, se arată în motivarea instanței.

Ce au decis magistrații

Magistrații din Blaj nu au putut judeca cazul, din simplul motiv că ultimul domiciliu cunoscut al femeii a fost la Cugir.

”Din verificările efectuate la instituţiile competente, anterior primului termen de judecată, a rezultat că numita (…) a avut ultimul domiciliu în localitatea Cugir”, au notat magistrații din Blaj.

Iar Cugirul nu intră în aria de competență a judecătoriei Blaj. Drept urmare, magistrații din Blaj au declinat cauza către Judecătoria Alba Iulia, instanță care este competentă să judece acest caz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax