Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lacul din Sebeș ar putea fi transformat într-o pistă pentru rolleri. Vezi planurile de modernizare a parcului din centrul orașului

YouTube video

Publicat

Primarul din Sebeș, Alexandru Dăncilă recunoaște că zona parcului din centrul orașului și implicit a lacului secat care tronează în mijlocul acestuia reprezintă o problemă pentru cetățeni, prin urmare o prioritate pentru administrația locală. În acest sens, a venit cu o soluție oarecum ingenioasă de modernizare a locaţiei. Dăncilă a declarat că sunt analizate condiţiile în care pe fundul lacului se poate turna beton şi astfel să fie transformat într-un spațiu destinat celor care doresc să se plimbe cu rolele.

Potrivit primarului Alexandru Dăncilă, din cauza faptului că, după îndepărtarea stratului de lut, fundul lacului a devenit ca o sită ce nu mai reușește să rețină apa, o variantă ar fi placarea acestuia cu beton și transformarea zonei într-un spațiu multifuncțional: „Avem în calcul varianta să betonăm fundul lacului și atunci normal că  nu mai avem nevoie de 80 de cm de apă și poate fi folosit și pentru role și pentru mai multe destinații. Noi asta avem în calcul și ni se pare cea mai bună variantă. Când nu este apă în lac, să îl folosim pentru role și când nu, să-i dăm drumul la apă și să punem bărci. Prea multe piste pentru role în centrul orașului deocamdată nu putem face și atunci să găsim o modalitate pentru ca părinții și copiii să aibă unde să se joace”.

Dăncilă nu a specificat foarte clar în ce perioadă a anului lacul va fi umplut cu apă și când anume va fi transformat în pistă pentru rolleri, dar cert este că, în opinia sa, cea mai bună variantă ar fi betonarea acestuia. Primarul a declarat că proiectul se află deocamdată în faza de studiu de fezabilitate și că urmează să fie prezentat, când va fi gata, și consilierilor locali.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Sturm

    miercuri, 19.09.2012 at 23:49

    N-am mai auzit prostie ca asta. Adica cum? Dupa ce scot apa din lac, il pot folosi ca pista pentru roleri? In prealabil il curata de mizeria adunata din perioada in care a fost plin cu apa.

    Mi se pare o prostie.

    Cred ca ar trebui sa ne spuna cand s-a scos stratul de argila si mai ales care a fost nataraul care a dat ordinul.

  2. alexandru

    joi, 20.09.2012 at 09:05

    chiar nu inteleg de ce nu poate ramane lac. bugetul primariei sebes permite o investitie de acest gen.nu cred ca o pista de rolleri inseamna o idee generoasa de urbanism ci mai degraba o solutie ieftina de a distruge un simbol al orasului.lacul trebuie amenajat astfel incat sa ramana luciu de apa.

  3. paeapapacacarichi

    joi, 20.09.2012 at 12:42

    Ar fi o timpenie!Sebesul sasesc era renumit prin prospetimea aerului sau,dat de atita apa care curgea pe stazile orasului si primenea atmosfera,era un plamin natural.Cred ca nimeni nu imbratiseaza ac. varianta. In loc sa faci ceva util si necesar ptr. 100 la 100 cetatenii tu faci ceva ptr. cca3-5% dintre ei,iar cind e frig totul e mort======PAMINTUL E BOLNAV DE CANCER,IAR CANCERUL SUNT OAMENII!!!===

  4. Nelu Caldare

    joi, 20.09.2012 at 16:24

    Acel lac are o semnificatie istorica: alimenta cu apa santurile din jurul zidurilor vechii cetati medievale, fiind UNICUL LAC de acest fel din tara.
    Apoi, desfintarea Canalului Morii , care alimenta cu apa moara din Sebes, a distrus o dovada istorica a existentei de asezare romaneasca la venirea sasilor. Existenta unei mori actionate hidraulic avea o specificitate pur romaneasca.
    Chiar dorim sa ne desfintam dovezi istorice intemeietoare?

  5. george

    joi, 20.09.2012 at 20:00

    o mare tampenie tovarăşu primar
    gata aţi găsit soluţia! super! ieftin!
    băi dar luaţi bani degeaba, îi ţineţi pe puturoşii ăia din primărie ca să vă propună doar prosti
    dacă o să încercaţi să puneţi în aplicare prostia asta, ce a fost în Alba Iulia la Parcul Custozza a fost nimic.
    O să vă puneţi locuitorii din oraş în cap cu ideea voastră tâmpită.
    Apropo nu v-aţi gândit la un referendum local cu privire la ideea tâmpită de betonare a lacului, având în vedere faptul că LACUL este un simbol al oraşului?

  6. Aotearoa

    vineri, 21.09.2012 at 09:34

    AI FOST ALES PRIMAR FIINDCA ESTI SEBESAN,IAR ACUM NU TI CONT DE DORINTA NOASTRA?FACI CA DOBRA[LA STIGA IMPREJUR]ARATINDU-NE APARATUL DE SEZUT?D. NISTOR ,NU PROCEDA ASA,EL NE CONSULTA,NU PERMITEA SA SE SCRIE IN ZIAR PROSTI.ESTI PROF. DE SPORT,STIM CITA CULTURA GENERALA AI,MOTIV PTR. CARE TE RUGAM PUNE MINA PE CARTE SI INVATA CU LUX DE AMANUNT==ISTORIA ORASULUI IN CARE TE-AI NASCUT,CARE TI-A LEGANAT COPILARIA==AI NEVOIE DE ASA CEVA CA DE APA .NE-AI DEZAMAGIT ,DAR TRAG CONCLUZIA CA VREI CU ORICE PRET SA APARI IN PORESA,I-TI PLACE AC.LUCRU,DAR FACI RAU.EXTINDE SI DEZVOLTA PISTE DE TOT FELU PE MALURILE RIULUI DIN PETREST PINA LA LANCRAM.[pt.biciclisti,roleri,per-pedes,joghing]===vrem sa ne aduci cit mai multa apa in oras[fa bazinul de la baia populara,extinde strandul care nu mai este,fa un lac cu peste ptr,agrement in fostul tirg de animale ,puneti subalternii la gindit ca slava d-lui ai o armata.TURISTII INTERNI SI EXTERNI AU MARI PRETENTII DE LA SEBES,DAR ORASUL E MORT DPDV.TURISTIC [cel putin in ultimi ani]PACAT DE ASEZAREA GEOGRAFICA ,DE INVIDIAT–AICI LA NOI[OMUL—?—-LOCUL]

  7. giovis85

    joi, 08.11.2012 at 19:11

    asta e primar????????? rusineeeeeeeeeee
    asa va trebuie daca ati votat cu cine nu a trebuit

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax