Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O parohie din Alba a dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție. Care a fost motivul procesului și cum s-a terminat

Publicat

O parohie din Alba a dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție. Motivul este descris în motivarea Judecătoriei Câmpeni, care a judecat cazul. 

În data de 23 mai 2024, magistrații din Câmpeni au dat o decizie, iar recent aceasta a devenit publică. 

Motivul pentru care Parohia Baia de Arieș a dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție Alba este un proces verbal. Mai exact o amendă dată de către polițiști parohiei.

Amenda a fost dată pe 13 iunie 2023. Cu câteva zile înainte reprezentații parohiei au descărcat și depozitat aproape 11 metri cubi de lemn de foc, într-un loc diferit față de cel care era trecut în documente.

Drept urmare, polițiștii au amendat parohia, dar au confiscat și lemnul.

Însă, cei de la parohie au avut un motiv întemeiat pentru care nu au descărcat lemnul unde trebuia. Drumul, strada pe care trebuia descărcat lemnul era impracticabilă, deoarece se făceau lucrări la rețeaua de canalizare.

Mai mult de atât polițistul care a scris proceul verbal a uitat să menționeze data la care a constat fapta, în document.

O parohie din Alba a dat în judecată IPJ: Ce au decis magistrații

În fața instanței reprezentații parohiei au adus documente care au dovedit faptul că strada pe care trebuiau lăsate lemnele era impracticabilă.

”(…) la data transportului în strada menționată în aviz era impracticabilă datorită lucrărilor de canalizare efectuată de către Primăria orașului Baia de Arieș, fiind în imposibilitatea de a descărca cantitatea de material lemnos locul indicat în avizul de însoțire, faptă ce nu le poate fi imputabilă, fiind o cauză care înlătură caracterul contravențional a faptei, lipsind vinovăția.(…)”, au notat reprezentanții parohiei.

Însă mai mult de atât, procesul verbal nu a fost completat corespunzător.

Mai mult de atât, în fața instanței reprezentații IPJ Alba au confirmat că procesul este completat incomplet și chiar ei au cerut instanței anularea documentului.

Magistrații au admis cererea parohiei, au anulat procesul verbal și au exonerat reprezentații de la plata amenzii.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax