Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: PERCHEZIŢII la Alba, într-un dosar de evaziune fiscală de 2 milioane euro din comerțul cu carne. Este vizată firma Carmes

Publicat

carmes abator Politiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează miercuri dimineaţa 11 percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul comerțului cu carne, informează IGPR.

Perchezițiile sunt desfășurate, în București și în județul Alba, la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale și la șapte persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. La acțiune participă și poliţişti de la inspectoratele de poliție din județele Alba, Hunedoara și Sibiu.

UPDATE: Firma implicată este Carmes Alba SRL Mesentea. Patronul acestei societăţi, aflate în insolvență din 2011, Nicolae Cristea, a fost achitat, anul trecut, de acuzaţiile dintr-un dosar de fraudă cu fonduri europene de peste 2 milioane de euro, legat de construirea abatorului din localitate. Decizia a fost la Tribunalul Alba, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel.

Abatorul din Mesentea. o localitate care aparţine de comuna Galda de Jos, a fost construit în anul 2008, fiind considerat la acea vreme cel mai mare abator pentru bovine din Transilvania. Valoarea  investiției a fost de aproape 6 milioane de euro. Din iunie 2011, firma a intrat în insolvenţă, din cauza problemelor financiare.

Citește și Nicolae Cristea, artizanul țepei de miliarde a „cărților poștale cu premii”, trimis în judecată pentru fraudarea fondurilor europene

Vezi și Nicolae Cristea, patronul Carmes Alba, ACHITAT în dosarul de fraudă cu fonduri europene de peste 2 milioane de euro. Decizie la Tribunalul Alba

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2013-martie 2015, cei în cauză ar fi efectuat mai multe achiziții intracomunitare de animale vii, prin intermediul unor societăți de tip-fantomă, ce nu au fost declarate în totalitate și pentru care nu au fost achitate obligațiile fiscale datorate bugetului general consolidat al statului.

Materia primă (în special, porci vii) ar fi ajuns în final în abatoarele unei societăți din județul Alba, specializată în procesarea și comercializarea produselor și preparatelor din carne, produsele finite fiind ulterior comercializate „la negru”, prin intermediul magazinelor proprii de prezentare și desfacere.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de aproximativ 2.000.000 de euro.

Șapte persoane vor fi conduse la audieri, urmând să fie dispuse măsurile ce se impun.

Cercetările sunt efectuate într-un dosar penal instrumentat de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax