Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: PSD Alba semnalează incidente în cadrul alegerilor locale și europarlamentare din județ. Conferință la sediul partidului

Publicat

Vicepreședintele PSD Alba, Iulia Fabian Mărincean, a susținut duminică o conferință de presă la sediul partidului din Alba Iulia, în care a prezentat primele incidente semnalate în cadrul alegerilor locale și europarlamentare 2024. 

Vezi video mai jos:

 

„În județul Alba, atât în preziua alegerilor cât și în cursul zilei de astăzi au fost semnalate foarte multe nereguli atât de către alegători cât și de către candidații noștri și reprezentanții noștri din birourile de circumscripție și vreau să vă menționez următoarele exemple:

  • În localitatea Bistra la secția 205 unui alegător i s-ai înmânat un număr de 5 buletine de vot pentru a vota, acesta semnalând președintelui secției de votare faptul că buletinul aferent votării primarului avea deja aplicată ștampila pe formațiunea și pe candidatul PNL. Alegătorul a semnalat această situație, a fost sesizată Poliția, în prezent se fac cercetări. Este o situație foarte periculoasă deoarece pot să existe astfel de situații și în marile localități.
  • La Roșia de Secaș avem situații unde candidatul PNL, deși se fac sesizări de către reprezentanții noștri din secțiile de votare să nu i se mai permită să asiste lângă urna de vot sau lângă cabinele de votare deoarece poate să vadă ceea ce întâmplă, acesta refuză și insistă să observe. Deși conform legii, acesta are dreptul să fie în secția de votare, dreptul său este limitat”, a declarat aceasta.

Precizări PSD Alba despre incidentul semnalat la Roșia de Secaș – comunicat

”La Roșia de Secaș, candidatul PNL pentru funcția de primar exercită presiuni și intimidări asupra alegătorilor. PSD a sesizat poliția pentru presiuni și încercare influențare a procesului electoral.

În speță, candidatul PNL pentru funcția de primar stă în incinta secției de votare numărul 359 din comuna Roșia de Secaș și, printr-o atitudine agresivă, influențează alegătorii. Legea permite candidaților să asiste la procesul electoral, fără însă să intervină în cadrul votării.

Candidatul PNL are o atitudine vădită de influențare a alegătorilor, stând lângă cabina de vot și lângă urna cu voturi pentru funcția de primar, în încercarea de a vedea cum își exercită votul cetățenii.

PSD a sesizat Poliția solicitând intervenția de urgență și sancționarea candidatului PNL pentru încercarea de influențare și fraudare a procesului electoral” – PSD Alba.

foto incident Roșia de Secaș: PSD Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax